1/2 kg túró
20 dkg porcukor
2 dkg vaníliás cukor
15 dkg margarin
1 citrom reszelt héja
5 dkg zselatin
2 dl tej
2 dl víz
2 dl szörp
gyümölcsök ízlés és szezon szerint
A túrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a margarint (kicsit megolvasztva) és a citromhéjat jól összekeverjük, ha van gép, azzal. 2,5 dkg zselatint 2 dl tejjel felforralunk, és összekeverjük a masszával. Ebbe a krémbe gyümölcsöt is rakhatunk, azt kézzel keverjük bele a végén, hogy ne törjön össze. Az egészet egy szétcsatolható tortaformába tesszük, majd lehűtjük.
A tetejét gyümölccsel díszítjük. 2,5 dl zselatint felforralunk 2 dl vízben, 2 dl szörppel ízesítjük, majd a torta tetejére öntjük. A kész tortát a hűtőbe tesszük kb. fél napra.
A zselatin ráöntése előtt a túrós masszát hűtsük le, hogy egy kicsit megdermedjen. Ha a folyós masszára öntjük rá a meleg zselatint, akkor összefolyik az egész és egy kicsit márványos lesz. Az ízén nem ront a dolognak, de nem lesz túl szép látvány. :) Érdemes tehát a túrós krémünket a hűtőben pihentetni egy félórát, mielőtt a zselatint elkészítjük.
Még egy hasznos tanács: azokat a gyümölcsöket, amelyek több levet engedhetnek, érdemes lecsepegtetni. Válasszunk a gyümölcsök színével harmonizáló szörpöt!
1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. 2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. 3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgadinnyét kimagozom, megpucolom és kockára vágom. Az összes hozzávalót összeturmixolom és műanyag dobozba öntöm, majd fél órára a fagyasztóba teszem, hogy jól lehűljön. A hi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, elfelezzük. 2 cipót formálunk, kinyújtjuk, az egyiket egy közepes tepsi aljába fektetjük, megszórjuk zsemlemorzsával, majd rátesszük a tölteléket...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vizet, kis keverés után az olajat. Ezután a sütőporral elkevert lisztet adagoljuk a keverékhez. A habnak felvert fehér...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű