A tésztához:
8 tojás sárgája
70 g porcukor
40 g kukorica liszt
1 tk vanília kivonat vagy 1 csomag vaníliás cukor
A töltelékhez:
75 g natúr krémsajt vagy macarpone
30 g porcukor
125 g vaj
4-5 banán
A tészta elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, majd a tojások sárgáját, a porcukort és a vanília kivonatot krémesre keverjük és a végén hozzáadjuk a lisztet is.
Egy kisebb (kb. 10×15 cm-es), sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd 3-4 perc alatt megsütjük.
A krém elkészítése:
A krémsajtot összekeverjük a porcukorral és a vajjal.
Összeállítás:
A tésztát elfelezzük, majd vékonyan megkenjük a krémmel. Ráteszünk egy banánt, majd feltekerjük.
Elkészítése: A lisztbe belekeverni a sót, egy nagyobb tálba a zsírt és tejföl jól kikeverni kézi habverővel, hozzá adni az ecetet, ezt is bele keverjük, majd apránként adjuk hozzá...
Elkészítési idő:Megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk és lereszeljük az almákat. Megpároljuk 1 evőkanálnyi margarinon. Ízesítjük 1 csomag vaníliás cukorral és tetszés szerint fahéjjal. Felkarik...
Elkészítési idő:A sütőt bekapcsolom 175°-ra. Az almát meghámozom, kisebb darabokra vágom A száraz hozzávalókat (liszt, cukor, sütőpor, fahéj, vaníliás cukor és só) egy tálban összekeverem, beleü...
Elkészítési idő: kb 30-35 perc