50 dkg liszt
3 dkg élesztő
5 dkg porcukor
5 dkg vaj
3 tojás sárgája
1 kicsi pohár rum
pici só
kb 5 dl tej
28-30 db
tej, cukor,élesztő megkel
tojás sárgája + kovász+ langyos vaj, só, liszt, tojás hab
lágy tészta állag, másfélszeresére keleszt,szaggat fél óra pihentetés,sütés
A darált kekszet és a diót összekeverjük, majd összegyúrjuk annyi sárgabaracklekvárral, hogy formázható masszát kapjunk. Kis golyókat formálunk belőle, és hűtőbe tesszük, hogy ki...
Elkészítési idő: 30 percA szilvát jól megmossuk. Magját kivesszük. Negyedekre vágjuk. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük,összegyúrjuk. Egy lágyabb tésztát kapunk. Kb 3 mm vastagra 20 - 30 cm hosszra k...
Elkészítési idő:Egy 2,5 literes, bordás falú kuglófformát (ecsettel) kikenünk vajjal/margarinnal és beszórunk liszttel, a felesleget kirázzuk belőle. A meggyet leszűrjük. A vajat/margarint habosra...
Elkészítési idő: 1 óra