Hozzávalók:
20 dkg csokoládé
5 evőkanálnyi porcukor
4 dl tejszín
3 tojás
3 evőkanálnyi holland kakaópor
Elkészítés menete:
A tojásokat válaszd ketté, a csoki nagyobb részét pedig darabold egy edénybe, majd vízgőz fölött olvaszd meg. A tojások sárgáját keverd simára a cukor felével, majd szitáld hozzá a kakaóport. A félig kihűlt olvasztott csokit is keverd hozzá a sárgájás keverékhez. Verd fel a tejszínt, és egy külön tálban a fehérjéket is a maradék cukorral. Ha mindez megvan, elegyítsd a kakaós keverékkel őket, majd darabold bele a megmaradt csokoládét.
Ezután tedd abba az edénybe, tálkába az egészet, amiben a fagyasztóba kerül, majd tedd is be oda. Fél óra után még egyszer keverd át az egészet, aztán hagyd fagyni legalább öt-hat órán át.
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd fél cm vastagságúra kinyújtjuk. Kiszúróval tetszőleges mintákat készítünk, a tetejét lekenjük tojásfehérjével, majd a durvára vágott, cukrozott...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: NehézA reszelt túrós tésztájához a száraz hozzávalókat (liszt, édesítő, kakaópor, sütőpor) aprítógépbe tesszük. A vajat (vagy a kókuszzsírt nagyobb darabokra vágva a szárazanyagokhoz a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKb 30 perc sütés.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 dkg élesztő,1,5 dl tejbe felfuttatni.összeállítjuk.3 részre osztjuk a tésztát,kinyújtjuk tepsibe rakjuk barack,vagy csipke lekvárral megkenjük,cukros reszelt citromhéjas dióval m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű