50 dkg rétesliszt
30 dkg sima liszt
25 dkg zsír
1 kis pohár tejföl
15 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
kevés só
tej az összegyúráshoz
Tölteléknek mák, dió, vagy lekvár, esetleg gesztenye
A tejfölt, a zsírt, a cukrot, a csipet sót, a sütőport, a lisztet összedolgozzuk, addig gyúrjuk, míg egy szép sima, lágy tésztát kapunk. Kell az összeállításhoz egy kis tej is.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, kockákra vágjuk, a közepébe teszünk egy kis cukorral, tejjel , reszelt citromhéjjal elkevert mákot vagy diót, feltekerjük, megformázzuk.
Előmelegített sütőben világosbarnára sütjük, és még forrón porcukorba forgatjuk a kis kifliket.
Egy keverőtálban jól elkeverem a vajat a porcukorral és a tojássárgájával, amit reszelt citromhéjjal ízesítek. Hozzákeverem a grízt, az áttört túrót, a tejfölt, a beáztatott mazsol...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzákeverjük a sárgáját. Beleforgatjuk a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet....
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: NehézA tojások fehérjét a nyírfacukorral kemény habbá verjük. Óvatosan beleforgatjuk a mákot, a lisztet, az almát sütőport. Egy 22 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral. A mass...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA tojásfehérjét felverem, majd hozzáadom a cukort, és kemény habbá verem. A tojás legyen szobahőmérsékletű. Elkeverem a tejet, olajat, tojássárgát és a cukrot. Rászitálom a sütőp...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű