50 dkg rétesliszt
30 dkg sima liszt
25 dkg zsír
1 kis pohár tejföl
15 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
kevés só
tej az összegyúráshoz
Tölteléknek mák, dió, vagy lekvár, esetleg gesztenye
A tejfölt, a zsírt, a cukrot, a csipet sót, a sütőport, a lisztet összedolgozzuk, addig gyúrjuk, míg egy szép sima, lágy tésztát kapunk. Kell az összeállításhoz egy kis tej is.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, kockákra vágjuk, a közepébe teszünk egy kis cukorral, tejjel , reszelt citromhéjjal elkevert mákot vagy diót, feltekerjük, megformázzuk.
Előmelegített sütőben világosbarnára sütjük, és még forrón porcukorba forgatjuk a kis kifliket.
Melegítsük elő a sütőt jó közepes hőmérsékletűre. Öntsük a hozzávalókat egy tálba és jól keverjük össze. (Célszerű a vajjal, a túróval és a tejföllel kezdeni) Öntsük a masszát a...
Elkészítési idő:Elkészítés A hozzávalókat összegyúrjuk, 1 órai pihentetés után 2-3 mm vastagságúra kinyútjuk, tojással lekenjük, 10 centi hosszú csíkokat vágunk és lisztezett sütőlemezre tesszük....
Elkészítési idő:1. Kikeverem a tojássárgákat a vajjal és cukorral. 2. Lisztet, kakaót, sütőport átszitálom, összekeverem. 3. Száraz alapanyagokat hozzákeverem a tojássárgájás vajhoz felvált...
Elkészítési idő: 2 óra