menu

Családireceptkönyv.hu

Almás vaníliás fincsiség, sütés nélküli finomság!


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók az alsó réteghez:

3 alma
20 dkg vaníliás keksz
1 teáskanálnyi őrölt fahéj
2 evőkanál porcukor
1 evőkanál citromlé

A középső réteghez:

1 tasak vaníliás pudingpor
4 evőkanál cukor
4 dl tej

A tetejére:

2 dl habtejszín
5 dkg jó minőségű csokoládé

Elkészítés:


A kekszet összetörjük és egy tálba tesszük. Az almát lereszeljük, meglocsoljuk a citromlével, majd egy kis edénybe tesszük és a cukorral pár percig melegítjük. Mikor karamelizálódik levesszük a tűzről, hozzákeverjük a fahéjat és összedolgozzuk a keksszel. A felét sütőformába simítjuk, a maradékot félretesszük. A pudingot és a cukrot összekeverjük, felöntjük a tejjel és megfőzzük, kihűtjük és ráöntjük a kekszes almás rétegre. Erre kerül a maradék alma, majd a felvert tejszínhabbal bevonjuk, megszórjuk a reszelt csokoládéval és lehűtjük. Annyira nem lesz kemény, hogy szeletelhető legyen, de kanállal poharakba/kelyhekbe tehetjük.

Almás vaníliás fincsiség, sütés nélküli finomság!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Paleo vaníliás karika
Paleo vaníliás karika

Csokimáz ,de akár kihagyható is Paleo csokoládét felolvasztok és a karika alját belemártom ( ezt használtam ) A hozzávalókat összegyúrom, kóstolom elég édes -e ,majd sodrófáv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Karamellahabos piskóta
Karamellahabos piskóta

Tulajdonképpen héttojásos piskótát készítünk, amire nyilván mindenkinek megvan a saját, jól bevált receptje, de én azért leírom :-) Tehát: A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. A tojás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paprikás-sajtos tallér recept
Paprikás-sajtos tallér recept

A lisztet egy tálba szitáljuk és elkeverjük benne a sót, a paprikát, sütőport. Hozzáadjuk a tojásokat, a szoba hőmérsékletű margarint, a tejfölt és belereszeljük a sajtot. Alapo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Non plus ultra Erdélyből
Non plus ultra Erdélyből

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Gyorsan dolgozzunk vele, mert erősen porhanyós tészta lesz. A tésztát vékonyra nyújtjuk. Kis kerek formával kiszúrjuk és tepsibe rakjuk. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk