-50 dkg alma
-1 csomag vaníliás cukor
-2 ek cukor
-2 db tojás
-30 dkg finomliszt
-2 dl szódavíz
-1 csipet só
-fahaé aki szereti
Az almát meghámozzuk és lereszeljük.
A tojásokat felverjük, a liszttel, a vízzel a sóval, a vaníliás cukorral és a kristálycukorral sűrű palacsintatésztát készítünk.
Végén adjuk hozzá az almát. Ha nem elég leveses, akkor még egy kis vízzel hígíthatjuk a tésztát.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk ,evőkanállal beletesszük a masszát és megsütjük a puffancsokat.
Melegen, porcukorral meghintve tálaljuk.
A puha vajat, a cukrot és a tojást keverjük habosra. Keverjük a lisztbe a sót és a sütőport, majd dolgozzuk össze a tojásos keverékkel. Végül adjuk hozzá a zabpelyhet és kókuszre...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet összekeverjük a sóval, porcukorral, reszelt citromhéjjal, őrölt vaníliával és az egészet elmorzsoljuk a hideg, kis kockákra vágott vajjal. A tojással és vízzel gyors mozd...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz alma felét kisebbre, a másik felét pedig nagyobbra reszeljük (az alma héjával együtt), majd jól összedolgozzuk a hozzávalókat. Ha csak nagy szemű zabpelyhed van nem gond, kézi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű