4 db tojás,
20 dkg cukor,
6 ek forró víz,
20 dkg liszt,
1 cs sütőpor,
A tojások sárgáját a cukorral és a forró vízzel habosra keverjük.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
A lisztet a sütőporral összekeverjük és az egészet könnyedén összekeverjük.
Előmelegített sütőben megsütjük.
Tetszőleges töltelékkel töltjük.
A langyos tejben elkeverünk 1 evőkanál kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk (kb. 10 perc). Az átszitált lisztet összekeverjük a maradék cukorral, a csipet só...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszthez hozzáadjuk a sütőport és a vaniliás cukrot, majd az így kapott keveréket elmorzsoljuk a margarinnal. Ezt követően hozzákeverjük a tojások sárgáját. Ezekből esetleg elh...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KözepesA tepsit kivajazzuk, és lisztezzük. A sütőt előmelegítjük. A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral, és egy keverőedénybe szitáljuk. A kakaó és az ételszínezék kivételével ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA feketeszedret a cukorral leturmixolom, sűrű szövésű szűrőn átpasszírozom. A tojást szétválasztom, a fehérjéből kemény habot verek, a sárgáját félreteszem. A ricottát a szederpü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű