4 db tojás,
20 dkg cukor,
6 ek forró víz,
20 dkg liszt,
1 cs sütőpor,
A tojások sárgáját a cukorral és a forró vízzel habosra keverjük.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
A lisztet a sütőporral összekeverjük és az egészet könnyedén összekeverjük.
Előmelegített sütőben megsütjük.
Tetszőleges töltelékkel töltjük.
Először a piskóta lapot készítjük el. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük. A sárgájákat kihabosítjuk a cukorral, elkeverjük benne a tejfölt, majd összefo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kb. 30 X 24 cm-es tepsit vékonyan kivajazunk, kilisztezünk. Beleszórjuk az átmosott, lecsurgatott meggybefőttet. A tojásokat elkezdjük habosítani. Ha kissé kihabosodtak, hozzá...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA cukrokat, a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 9 tojás sárgáját, a lisztet, a tejet végül a habbá vert tojások fehérjét. Forró sütőben 10 percig magas hőfokon sütjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA különböző oldalakon gyakran téma a piskótatekercs. Az én receptem az, hogy plusz egy tojást adok még hozzá. Ami azt jelenti, hogy 8 db tojás 7 kanál cukor 7 kanál simaliszt ebből...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes