10 dkg darált háztartási keksz, 20 dkg darált dió, 30 dkg porcukor,4 dkg kakaópor, 8 dkg margarin, esetleg egy kevés tej. A forgatáshoz kristálycukor.
A gesztenyés töltelékhez: 25 dkg fagyasztott gesztenyemassza, 5 deka porcukor, 15 deka darált háztartási keksz,10 dkg vaj, egy kevés rum
Meggybefőtt.
A kekszet a dióval, porcukorral, kakaóval, egy kevés tejjel összegyúrjuk. nedves kézzel, kb. 25 db kis gombócot formálunk belőle, amiket kristálycukorban meghempergetünk.
A felengedett gesztenyemasszát, a porcukorral, a keksszel, a puha vajjal és egy kevés rummal összedolgozzuk.
A kekszes diógombócokat egyenként egy felfordított citromfacsaró üregébe töltjük, pontosabban inkább csak körben a falához nyomkodjuk hasonlóan ahhoz mikor egy tortaformát bélelünk tésztával. A közepébe teszünk egy magozott meggyet. a gesztenyés töltelékkel pedig teljesen betöltjük az üreget.
1. A vajat a liszttel összemorzsoljuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, a porcukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a sót és jól összegyúrjuk. 2. A tésztát 3...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Minden hozzávalót egy nagyobb tálba mérünk, majd összekeverjük nagyjából villával. Ezután összegyúrjuk az egészet, míg össze nem áll szépen. 2. A sütőt bekapcsoljuk alul-felül...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásokat kettéválasszuk, a fehérjéből kemény habot verünk. 2. A tojások sárgáját kikavarjuk a cukorral és belekeverjük a többi alapanyagot is, mikor már krémes összedolgo...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojásokat cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, vajat, rumot, jól kikeverjük. Beleöntjük a darált diót és a tejet, simára dolgozzuk. Sütő papírral bélelt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű