1 csomag zselatin (Dr.Oetker)
6 ek víz
1 ek margarin
2 ek méz
1 kg porcukor, vagy amennyit felvesz
A porcukrot átszitáljuk (én a Koronás porcukrot használom).
Kb. fél kilónyi porcukrot tegyél egy keverőtálba, és csinálj lyukat
a közepébe. A zselatint keverd el a vízzel, vízgőz fölött melegítsd fel,
mikor már jó forró tedd hozzá a margarint és a mézet, majd kavargasd
addig míg teljesen el nem olvad benne. Öntsd a porcukros edénybe, majd
kanállal kavard jól össze. Mikor jól összekavartad, akkor adagold a
többi porcukrot is hozzá egy evőkanállal, ha már nem tudod kanállal kavarni
tedd ki porcukorral meghintett munkalapra és gyúrj bele annyi porcukrot,
hogy ne ragadjon a munkapulthoz, sem a kezedhez.
csomagold be fóliába, és felhasználás előtt minimum 6 órát pihentesd.
A szilvákat mosás után félbevágjuk és kimagozzuk. Egy 30 cm-es kerek piteformát vajazzunk ki. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd a többi hozz...
Elkészítési idő:A csokit apróra darablom, egy pár kockát meghagyok, hogy legyen mit a tetejére reszelni. 1 dl habtejszínt összekeverek két tojás sárgájával, majd felforralom és ráöntöm a feldarab...
Elkészítési idő:◾️A kekszet egy aprítóban ledaráljuk. ◾️Hozzáadjuk a többi alapanyagot és alaposan elkeverjük. ◾️4 darab szuflé formát vékonyan kivajazunk és elosztjuk benne a masszát. ◾️A s...
Elkészítési idő: 30 percFür das Beerenkompott Heidelbeeren und Brombeeren verlesen. Schwarze Johannisbeeren von den Rispen streifen, verlesen und mit der Konfitüre und dem Puddingpulver in einem Topf verr...
Elkészítési idő: