1 csomag zselatin (Dr.Oetker)
6 ek víz
1 ek margarin
2 ek méz
1 kg porcukor, vagy amennyit felvesz
A porcukrot átszitáljuk (én a Koronás porcukrot használom).
Kb. fél kilónyi porcukrot tegyél egy keverőtálba, és csinálj lyukat
a közepébe. A zselatint keverd el a vízzel, vízgőz fölött melegítsd fel,
mikor már jó forró tedd hozzá a margarint és a mézet, majd kavargasd
addig míg teljesen el nem olvad benne. Öntsd a porcukros edénybe, majd
kanállal kavard jól össze. Mikor jól összekavartad, akkor adagold a
többi porcukrot is hozzá egy evőkanállal, ha már nem tudod kanállal kavarni
tedd ki porcukorral meghintett munkalapra és gyúrj bele annyi porcukrot,
hogy ne ragadjon a munkapulthoz, sem a kezedhez.
csomagold be fóliába, és felhasználás előtt minimum 6 órát pihentesd.
Langyos tejben csipet cukorral megfuttattam az élesztőt, majd a többi alapanyaggal együtt összeállítottam a tésztát. 10 perc múlva megdagasztottam, majd lefedve 45 percen át hagyta...
Elkészítési idő:A rizst és a vizet egy vastag aljú lábasba tesszük, és folyamatos kevergetés mellett, közepes hőfokon, felpuhítjuk a rizst a vízben. Mikor elforrt a rizsről a víz, megsózzuk, és...
Elkészítési idő:Az alapanyagokat összegyúrni, majd kinyújtani a tésztát, ezután egyenlő kis téglalapokra vágni, melynek a közepére lekvárt teszünk. Kifli formájúra feltekerni, olajozott tepsin...
Elkészítési idő:A tojásfehérjét habbá verem. A margarint megolvasztom, hozzáadom a cukrot, a tojás sárgáját, a vanília aromát/cukrot, a tejet. Végül a lisztben elkevert sütőport. Beleforgatom a...
Elkészítési idő: