1 csomag zselatin (Dr.Oetker)
6 ek víz
1 ek margarin
2 ek méz
1 kg porcukor, vagy amennyit felvesz
A porcukrot átszitáljuk (én a Koronás porcukrot használom).
Kb. fél kilónyi porcukrot tegyél egy keverőtálba, és csinálj lyukat
a közepébe. A zselatint keverd el a vízzel, vízgőz fölött melegítsd fel,
mikor már jó forró tedd hozzá a margarint és a mézet, majd kavargasd
addig míg teljesen el nem olvad benne. Öntsd a porcukros edénybe, majd
kanállal kavard jól össze. Mikor jól összekavartad, akkor adagold a
többi porcukrot is hozzá egy evőkanállal, ha már nem tudod kanállal kavarni
tedd ki porcukorral meghintett munkalapra és gyúrj bele annyi porcukrot,
hogy ne ragadjon a munkapulthoz, sem a kezedhez.
csomagold be fóliába, és felhasználás előtt minimum 6 órát pihentesd.
A sütőt előmelegítjük, és egy nagyobb (38*30 cm) tepsit kibélelünk sütőpapírral. A vajat a porcukorral, a sóval és a vaníliás cukorral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, é...
Elkészítési idő: 30 minÖsszekeverjük, sütjük
Elkészítési idő:Ez a recept úgy 3 nap. Az első nap a sűrített-tej főzés. A második napon a mézeskalács, amely körülbelül 3 óra. Akkor a legjobb, ha hagyja pihenni hűtve a harmadik napon. 1. elkés...
Elkészítési idő: 3-4A margarint a cukorral kikeverem, csipetnyi sót is teszek bele, majd a citromhéját, az egész tojásokat. A lisztbe belekeverem a sütőport, és felváltva lisztet - és joghurtot kever...
Elkészítési idő: 45 perc