Hozzávalók:
Tészta:
6 tojás sárgája
20 dkg cukor
fél dl meleg víz
fél dl olaj
1 cs sütőpor
20 dkg liszt
fél dl tej
6 tojás kemény habja
kakaópor
Krém:
6 dl meggy vagy cseresznye befőtt leve
2 cs vaníliás pudingpor
5 ek cukor
15 dkg Rama margarin
1 üv. meggy vagy cseresznye befőtt kimagozva
Tetejére:
fél l habtejszín
2 cs habfixáló
Elkészítése:
A sárgákat fehéredésig keverjük a cukorral, kakaóporral, majd lassan hozzákeverjük a vizet, az olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet dolgozzuk bele, végül a tejet és a tojások kemény habját. Óvatosan összeforgatjuk. Egy 22×38 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
A krémhez a befőtt levében elkeverjük a pudingporokat a cukorral, majd felfőzzük. Mikor még langyos kihabosítjuk a Rama margarinnal.
Összeállítás:
Alulra tesszük a lapot, rásimítjuk a krémet, kirakjuk a befőtt felével, rá a tejszínhab, arra ismét cseresznye. A tetejére csokit lehet reszelni, vagy olvasztott csokoládét csorgatni.
A tojások sárgáját a cukorral, olajjal és meleg vízzel turmixgépben 2-3 perc alatt jó habosra kevertetjük. Tálba öntjük, és folyamatosan kevergetve apránként hozzáadjuk az előzőleg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejből, a pudingporból és a cukorból sűrű pudingot főzünk a csomagoláson megadott utasítás szerint. Még forrón belekeverjük a tejfölt, és félretesszük. A tojásfehérjét kemény...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét keményre verjük, ezután a többi hozzávalót habosra keverjük. Hozzátesszük a habot és vajazott, lisztezett formába öntjük. Előmelegített sütőben, 160-170 fokon me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés tejjel turmixold le (vagy shakerben rázd össze) a pudingport és a proteinport. Tedd fel alacsony lángon főni. Add hozzá a maradék tejet és főzd állandó kevergetés mellett, a...
Elkészítési idő: 10 Nehézség: Könnyű