Hozzávalók:
Tészta:
6 tojás sárgája
20 dkg cukor
fél dl meleg víz
fél dl olaj
1 cs sütőpor
20 dkg liszt
fél dl tej
6 tojás kemény habja
kakaópor
Krém:
6 dl meggy vagy cseresznye befőtt leve
2 cs vaníliás pudingpor
5 ek cukor
15 dkg Rama margarin
1 üv. meggy vagy cseresznye befőtt kimagozva
Tetejére:
fél l habtejszín
2 cs habfixáló
Elkészítése:
A sárgákat fehéredésig keverjük a cukorral, kakaóporral, majd lassan hozzákeverjük a vizet, az olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet dolgozzuk bele, végül a tejet és a tojások kemény habját. Óvatosan összeforgatjuk. Egy 22×38 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
A krémhez a befőtt levében elkeverjük a pudingporokat a cukorral, majd felfőzzük. Mikor még langyos kihabosítjuk a Rama margarinnal.
Összeállítás:
Alulra tesszük a lapot, rásimítjuk a krémet, kirakjuk a befőtt felével, rá a tejszínhab, arra ismét cseresznye. A tetejére csokit lehet reszelni, vagy olvasztott csokoládét csorgatni.
A cukrot a tojássárgájával kikavarjuk, lassanként hozzáadjuk a vizet. Majd a lisztet és a sütőport is beledolgozzuk, vaníliával ízesítjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy mély tálban addig keverjük (először a kakaót a forró vízzel), amíg sima, egynemű, krémes mázat nem kapunk. Kész, már kenhető is a süteményre. Pár óra alatt megk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsük 175°C-ra előre. Keverjük össze a tészta hozzávalóit, majd nyomkodjuk bele egy 22 cm átmérőjű tortaformába úgy, hogy peremet is kialakítunk neki. Tegyük a sütőb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat egy lábasban megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a rizst, átforgatjuk vele. Felöntjük a forró vízzel és ahogy magába szívta a vizet, úgy adagoljuk hozzá a kókusztejet. Közben e...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű