menu

Családireceptkönyv.hu

Toffifee álomtorta


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 12 db
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Hozzávalók/12 adag
Piskóta:
- 7 db tojás
- 7 evőkanál finomliszt
- 7 ek cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 cs. sütőpor
Csokoládéhab:
- 2 db tojássárgája
- 1 db tojás (egész)
- 1 ek cukor
- 1 ek víz
- 8 dkg étcsokoládé
- 1.5 dl növényi habtejszín (cukrászhab)
Vaníliás főzött krém:
- 4 db tojássárgája
- 2.5 dl tej
- 1 db vanília
- 1 cs. vaníliás cukor
- 10 dkg cukor
- 12 dkg vaj
- 2 dl növényi habtejszín (cukrászhab)
- 2 púpozott ek finomliszt
Trüffelkrém:
- 20 dkg étcsokoládé
- 2 dl főzőtejszín
- 1.5 dl növényi habtejszín (cukrászhab)
Ganache:
- 20 dkg étcsokoládé
- 2 dl főzőtejszín
Karamell:
- 10 dkg cukor
- 0.5 dl víz
- 4 dkg vaj
Díszítés:
- 10 dkg török mogyoró (házilag pirított, egész)
- 10 dkg török mogyoró (házilag pirított, tört)

Elkészítés:


A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tojásokat szétválasztjuk.
Elektromos habverővel a fehérjét habbá verjük, amikor már kezd szépen felverődni, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot.
A habverő legalacsonyabb fokozatán, óvatosan, egyenként hozzáadjuk a tojásokat és a sütőporral elkevert lisztet úgy, hogy egy tojássárgája után egy kanál lisztet keverünk hozzá.
Kivajazott, kilisztezett tortaformában hőlégkeverésen, 180 fokon sütjük kb. fél órán keresztül. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Ha megsült, rácson hagyjuk kihűlni.
Csokoládéhab:
Az egész tojást és a két tojássárgáját elektromos habverővel elkeverjük kb. 1 percig, ez nem lesz nagyon habos, a homogén állag elérése a fő cél.
Egy evőkanál cukrot egy evőkanál vízzel sűrűre főzünk 5 percen keresztül, amíg sűrű szirup lesz. Majd gyorsan, a tojásmasszához keverjük habverővel.
Az étcsokoládét olvasszuk meg vízgőz felett. (Én mikróban szoktam, de nem minden mikró alkalmas rá, ezért nem ajánlom.)
Verjük habbá a hideg cukrászhabot (hulala, cukrozott tejszín, bármi jó a többi krémhez is, csak legyen édesített! ha biztosra szeretnénk menni, lehet egy csomag habfixálót adni hozzájuk, én nem szoktam), és keverjük össze a tojásos masszával és az olvasztott csokoládéval.
Készen is van az egyik réteg krém! Tegyük félre a hűtőbe.
Vaníliás főzött krém:
Keverjük el a tojások sárgáját a tejjel, cukorral, vaníliás cukorral, 2 evőkanál liszttel. Tehetünk bele egész vaníliarudat is, amit a végén kiveszünk. Főzzük sűrűre, majd hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, elektromos habverővel keverjük hozzá a vajat. Tegyük hűtőbe.
Verjük habbá a hideg cukrászhabot, és alacsony fokozaton keverjük össze a főzött krémmel.
Ez a krém is elkészült! Tegyük hűtőbe.
Trüffelkrém:
A trüffelkrémhez gőz felett olvasszuk meg a csokoládét, keverjük el a kéz meleg tejszínnel, majd hagyjuk hűlni.
Verjük habbá a cukrászhabot, és keverjük el a csokoládés masszával.
Tegyük hűtőbe.
Ganache:
Olvasszuk meg gőz felett a csokoládét, majd adjuk hozzá a kéz meleg tejszínt, keverjük el alaposan.
Karamell:
Karamellizáljuk a cukrot, majd adjuk hozzá a vizet, és főzzük sűrűre kb. 5-10 perc alatt.
Ez után hagyjuk hűlni 10 percet, és keverjük el benne a vajat.
A torta összeállítása és díszítése
A piskótát vágjuk el 3 felé.
Az alsó piskótára vigyük fel a csokoládéhab réteget.
Tegyük a rétegre a következő piskótaszeletet, és kenjük rá a vaníliás krémet.
Jöhet az utolsó piskótaréteg. Ezután a trüffelkrémmel vonjuk be az egész tortát.
A torta szélét díszítsük pirított, tört mogyoróval.
Ezután a karamellt töltsük uzsonnás zacskóba, és a zacskó sarkára vágjunk 1 centis lyukat. Ebből nyomjuk ki a karamellt a torta felső részének szélére, körbe, cikk-cakk mintában, ami emiatt szép lassan, fordított u alakban folyik le a torta oldalán.
A ganache-t a torta közepére kör alakban vigyük fel, ezzel idézve a toffifee külsejét. Végül egész pirított mogyoróval szórjuk meg a ganache-t.
A torta elkészült. Legalább egy órára tegyük hűtőbe, mielőtt felvágjuk.

Toffifee álomtorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Pudingos - Amerikai krémes
Pudingos - Amerikai krémes

1. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, az olajjal, majd hozzádolgozzuk a sütőporos kakaós lisztet. Előmelegített sütőben 180 fokon süssük 20 percig. 2. A pudingporb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Tünde
Pratoi barackok
Pratoi barackok

Keverjük össze lekvárt és a vizet, ha a lekvárban voltak magok, akkor szűrjük át.. Adjuk hozzá a cukrot és fűszereket. Tegyük fel a tűzhelyre és forrás után még 2-3 percig főzzük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Szilvás - Szilvalekváros kifli
Szilvás - Szilvalekváros kifli

1. A tejet langyosítsd meg, keverd hozzá a cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Várj 10-15 percig, amíg felfut, tehát jól megemelkedik. 2. A lisztet szitáld egy tálba, add hoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
TORT DE VISINE SI PISCOTURI!
TORT DE VISINE SI PISCOTURI!

Intr-o cratita se ard 2-3 linguri de zahar, nu foarte tare, doar cat sa prinda putina culoare si sa nu devina prea amarui. Zaharul ars se stinge cu lapte rece si se lasa cratita la...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk