Hozzávalók a tésztához:
32 dkg cukor
22 dkg liszt
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
15 dkg darált dió
5 tojás
12 evőkanál víz
3 evőkanál olaj
1 evőkanál rumaroma
1 evőkanál citromlé
1 teáskanál sütőpor
A tetejére:
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál porcukor
4-5 evőkanál forró víz
5 dkg dió
A tojásokat habosra keverjük a cukorral. Amikor már megfelelő állagú, lassanként a vizet, az olajat és a citromlevet is hozzákeverjük. Ezután a kakaóport, a rumaromát, a darált diót és a lisztet is hozzáadjuk és jól összekeverjük, akár robotgépet is használhatunk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a tésztát és 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. A porcukrot és a kakaóport összekeverjük a forró vízzel, mikor már kenhető állagú, bevonjuk vele a süteményt és a diódarabokkal díszítjük. Mikor teljesen kihűlt szeletelhetjük.
Először az almát megpucoljuk, lereszeljük, majd kb. 15 perc alatt puhára pároljuk Ízlés szerint cukrozzuk és belekeverjük a fahéjat. A margarint a lisztben elmorzsolom, majd a több...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy formázható legyen és két részre osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk tepsi méretűre, majd beletesszük a kivajazott és lis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat ketté vesszük,a sárgáját kikeverjük a cukorral és a vajjal. A fehérjét felverjük nem túl kemény habbá és hozzá keverjük a tojássárgájához. Majd lassanként beleforgatju...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojás sárgáját ki keverem porcukorral, beleforgatom a mascarponébe, majd hozzá adom a rumot. A tálba először a kávéba áztatott babapiskótát teszem, majd rá egy réteg krémet. Ezt...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű