menu

Családireceptkönyv.hu

Diós kosárka 2


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


30 dkg liszt,20 dkg vaj,10 dkg porcukor,2 tojássárgája
a töltelékhez:4 tojásfehérje,25 dkg porcukor,20 dkg darált dió,1,5 dl baracklekvár

Elkészítés:


A tésztához a hideg alapanyagokat összegyúrom. Fél centisre nyújtom, köröket szúrok ki belőle, és kosárkaformába nyomkodom. Mindegyikbe 1 tk lekvárt teszek.
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem, óvatosan beleforgatom a diót, és minden kosárkát 3/4-ed részig töltök vele. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt világosra sütöm, porcukrozva tálalom.

Diós kosárka 2

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Gesztenyés - Gesztenyés méhkas
Gesztenyés - Gesztenyés méhkas

1. A hozzávalókat a kakaópor kivételével összegyúrom. 2. Egy nagyon kevés részt kiveszek belőle és azt kakaóporral színezem. 3. Először a sötét részt betöltöm a darázs form...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Dominika
Felhőszelet
Felhőszelet

A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, két részre osztjuk, vékonyra kinyújtjuk, majd lisztezett tepsi hátán két lapot sütünk belőle.(A tepsi mérete: 36 x 25 cm)...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Nagy
Fahéjas-csokis tekercsek
Fahéjas-csokis tekercsek

Keményre verjük fel a tojásfehérjét egy csipet sóval. Kb. A felénél amikor már majdnem jó a hab, hozzáadjuk a porcukor felét, és tovább verjük kb. 3-4 percig még, amíg a porcukor t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Habroló leveles tésztából
Habroló leveles tésztából

A leveles tésztát felcsíkozzuk, a formára csavarjuk és nem túl forró olajban kisütjük. Lecsepegtetjük ,majd ,mikor kihűlt cukrásztejszínnel töltjük,egy habcső segítségével A tejs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk