25 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
10 dkg vaj
15 dkg cukor
1 tojás
1 dl tej
40 dkg alma
1 csapott teáskanál fahéj
A vajat 10 dkg cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást, majd apránként, váltogatva a sütőporral elkevert lisztet és a tejet. A tészta felét pitetálba kenjük. Rátesszük a héjától és magházától megtisztított, 2 cm-es kockára vágott almát. Megszórjuk a fahéjjal és a maradék cukor felével. Rákenjük a tészta másik felét (én kiskanállal kisebb adagokban tettem az almadarabokra és ezután simítottam el) és a tetejét megszórjuk a maradék cukorral. 175 fokos sütőben 40-50 perc alatt megsütjük. Ezalatt a cukor a pite tetején karamellizálódik. Langyosan, tejszínhabbal, vagy vanília fagyival kínáljuk.
A tejet, cukrot, kakaóport felfőzzük és állandó keverés mellett, forrás után még 5 percig főzzük. Utána hozzáadjuk a Ramat, lisztet, diót, s végül az összetört kekszet. Folpackba...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA darált kekszet, porcukorral, kakaóporral, lekvárral, a kávéval, rummal, és a tejjel, összegyúrjuk. A margarint, a porcukorral, habverővel simává keverjük, hozzáadjuk a kókuszresz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot , a vajat, a citrom héját és levét vízgőz fölött megolvasztottam, majd óvatosan, kézi habverővel belekevertem az előtte egy kis tálban felvert tojásokat. Utána kb negyed ó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű