25 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
10 dkg vaj
15 dkg cukor
1 tojás
1 dl tej
40 dkg alma
1 csapott teáskanál fahéj
A vajat 10 dkg cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást, majd apránként, váltogatva a sütőporral elkevert lisztet és a tejet. A tészta felét pitetálba kenjük. Rátesszük a héjától és magházától megtisztított, 2 cm-es kockára vágott almát. Megszórjuk a fahéjjal és a maradék cukor felével. Rákenjük a tészta másik felét (én kiskanállal kisebb adagokban tettem az almadarabokra és ezután simítottam el) és a tetejét megszórjuk a maradék cukorral. 175 fokos sütőben 40-50 perc alatt megsütjük. Ezalatt a cukor a pite tetején karamellizálódik. Langyosan, tejszínhabbal, vagy vanília fagyival kínáljuk.
1. A 6 tojásfehérjét a 90 g cukorral közepesen kemény habbá verjük és félre tesszük felhasználásig. 2. A tojássárgáját a 70 g cukorral, 25 g vízzel, vaníliával 5-8 percig habosí...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz első 4 hozzávalót felteszem kis lángon melegedni és keverem, míg felforr. Ekkor elzárom alatta a gázt és belekeverem a többi dolgot. Folpackkal bélelt őzgerincbe nyomkodom, t...
Elkészítési idő: 15 perc +2 óra Nehézség: KönnyűA mogyorót kissé megpirítjuk, s ha kihűlt, lemorzsoljuk a héját. A cukrot, vizet, vajat, kakaót elkeverjük és 1-2 percig kevergetve forraljuk. Ha levettük a tűzről, hozzákeverjük...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűPiskóta: A tojásokat ketté választjuk, a sárgáját a "cukorral" habosra verjük, majd robotgéppel hozzákeverjük a vizet, a lisztet, a kakaóport és a sütőport is. A fehérjét kemény h...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes