Pohártól függ,hogy mennyi lesz belőle. (Ez 2 dl poharakba készült! Ebből a mennyiségből 6-7 pohár lesz.)
Alsó réteg:250 ml habtejszín,250 ml tej,1 evőkanál kristálycukor,1 evőkanál vaníliás cukor,1 csomag zselatin (10 g). A tejszínt a tejjel,a cukorral és a vaníliával néhány perc alatt épphogy felforraljuk.
A zselatint kevés vízzel felmelegítjük,majd beletesszük a forró tejszínes tejbe és jól elkeverjük benne.Langyosra hűtjük,majd poharakba merjük és betesszük 1-2 órára a hűtőbe,míg megdermed.
Középső réteg:0,5 liter 100%-os narancslevet felmelegítünk,1 csomag zselatint (10 g) kevés vízzel felmelegítünk,és a meleg narancsléhez keverjük. Szintén langyosra hűtjük,és a már teljesen megdermedt tejszínre kanalazzuk.Ismét betesszük a hűtőbe 1-2 órára míg jól megdermed.
Ha megdermedt teszünk rá bármilyen gyümölcsöt,én 1-1 szem epret négybe vágtam,és azt tettem rá.
Végül 2 csomag piros tortazselatint 5 dl vízzel felforralunk,főzzük 1 percet,kicsit hűtjük,és ráöntjük a poharakra. Szintén visszatesszük a hűtőbe,de a tortazselatin szinte egyből megköt.
Gyümölccsel,tejszínnel díszíthetjük.
A linzertésztát kicsit lisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtjuk, és tetszőleges formájú korongokat szúrunk belőle. A korongok felébe gyűszűvel (vagy valami kisebb körfogatú...
Elkészítési idő:Az élesztőt a cukorral és kb 1 dl tejjel felfuttatom. Egy tálba öntöm a lisztet, a közepébe egy mélyedést csinálok, abba beleütöm a tojásokat, hozzáadom az olajat, a sót, a vajat m...
Elkészítési idő:A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kr.cukrot és azzal is verjük egy kicsit. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és jól elkeverjük. A lisztt...
Elkészítési idő: