menu

Családireceptkönyv.hu

Panna cotta (poharas édesség)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Pohártól függ,hogy mennyi lesz belőle. (Ez 2 dl poharakba készült! Ebből a mennyiségből 6-7 pohár lesz.)

Alsó réteg:250 ml habtejszín,250 ml tej,1 evőkanál kristálycukor,1 evőkanál vaníliás cukor,1 csomag zselatin (10 g). A tejszínt a tejjel,a cukorral és a vaníliával néhány perc alatt épphogy felforraljuk.
A zselatint kevés vízzel felmelegítjük,majd beletesszük a forró tejszínes tejbe és jól elkeverjük benne.Langyosra hűtjük,majd poharakba merjük és betesszük 1-2 órára a hűtőbe,míg megdermed.

Középső réteg:0,5 liter 100%-os narancslevet felmelegítünk,1 csomag zselatint (10 g) kevés vízzel felmelegítünk,és a meleg narancsléhez keverjük. Szintén langyosra hűtjük,és a már teljesen megdermedt tejszínre kanalazzuk.Ismét betesszük a hűtőbe 1-2 órára míg jól megdermed.

Ha megdermedt teszünk rá bármilyen gyümölcsöt,én 1-1 szem epret négybe vágtam,és azt tettem rá.

Végül 2 csomag piros tortazselatint 5 dl vízzel felforralunk,főzzük 1 percet,kicsit hűtjük,és ráöntjük a poharakra. Szintén visszatesszük a hűtőbe,de a tortazselatin szinte egyből megköt.

Gyümölccsel,tejszínnel díszíthetjük.

Panna cotta (poharas édesség)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Meggyes süti
Meggyes süti

A hozzávalókat összekeverem és kikent , vagy sütőpapiros tepsibe öntöm. A tetejére meggyet szórok.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dobos Anna
Vaníliás-csokis krém
Vaníliás-csokis krém

A csokis krémhez egy rozsdamentes edénybe tesszük a lisztet, a cukrot, a kakaóport, a tojássárgákat, és a tejet lassanként hozzáöntve csomómentesre keverjük. Kevergetve felfőzzük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Pálma
HERÓKA hólabda
HERÓKA hólabda

Alaposan kidolgozzuk a tésztát, és öt cipóra osztjuk. Hosszúkásra nyújtjuk és 10 x 10 cm-es darabokra derelyevágóval felvágjuk. Egy centiméterenként bevagdossuk. Forró olajban, hól...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Almãs pite- bázakarettyei
Almãs pite- bázakarettyei

Az almát meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, összekeverjük a cukrot, fahéjat, citromlevet és citromhéjat, pároljuk. Amikor levet enged hozzáadjuk a mazsolát, még 5 percig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk