55 dkg liszt, 30 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 tojás sárgája, 10 dkg méz, 1 kávéskanál mézesfűszer keverék, 1 kávéskanál sütőpor, 1 evőkanál kakaópor
A lisztet elvegyítjük a kakaóval, bele a sütőpor, vaj, majd a többi hozzávaló. 1 napig hűtőben pihentetjük, majd 2-3 cm vastagra nyújtjuk, szaggatjuk, és 8-10 percig sütjük.
1. Az anyagokból masszát készítünk, ujjnyi vastagra kinyújtjuk és ebből fánkot szaggatunk, tojással megkenjük, fél dióbéllel megtűzdeljük és közepesen meleg sütőben lassan megsütjü...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA pudingot elkészítjük, majd hűtjük. A margarint habosra kavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a pudingot. A kekszet eldolgozzuk a gesztenyével, a margarinnal és a rumaromával, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz anyagokat össze keverjük ( liszt, sütőpor, porcukor), majd a margarint bele morzsoljuk, hozzá adjuk a tojás sárgákat és össze dolgozzuk a tésztát. Nagyon omlós a tészta....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA datolyákat magozzuk ki, és áztassuk be kb. 1dl vízbe (ne lepje el egészén a víz a datolyákat). Ha nagyon száraz a datolya, előző este áztassuk be forró vízbe. Amikor a datolyák m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű