A tésztához:
• 500 g Mester Kelt Tészta liszt
• 300 g margarin
• 100 g fruktóz
• 1 dl víz
Almás töltelékhez:
• 1 kg alma
• 150 g fruktóz
• 75 g lékötő
• 100 g Mester morzsa
• 1 mokkáskanálnyi őrölt fahéj
A tészta összetevőiből elkészítjük a tésztát, két részre osztjuk, elnyújtjuk. Az egyik lapot sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, rásimítjuk az almát, majd ráhelyezzük a másik lapot. Megszurkáljuk, és 180 oC-on készre sütjük.
Für den Pie-Teig das Mehl mit Butter, 1 PriseSalz und 3 El eiskaltem Wasser zu einemgeschmeidigen Teig kneten, 30 Minuten kühlstellen. 4 des Teigs auf einer bemehlten Arbeitsfläche...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű25 dkg margarin, 40 dkg porcukorral kikeverni, 6 k tejföl, 2 cs vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, pici citrom leve, mehet hozzá, most mehet bele az 1 kg túró. 6 k zselatint 3...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy tálba tesszük. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha szükséges tejet lehet még hozzá tenni pár cseppet. Két részre osztjuk és kb. fél órát pihentetjük let...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet, a margarint, a darált diót és a reszelt citromhéjat összegyúrjuk. Ha összeállt a tészta, folpackba csomagoljuk és 10 percre hideg helyre tesszük. Utána kb. f...
Elkészítési idő: 30-35 perc Nehézség: Közepes