(egy magas falú nagy gáztepsihez)
10 tojás
25 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
25 dkg liszt
1,5 evőkanál kakaópor
a krémhez:
3 csomag vaníliás pudingpor
7,5 dl tej
30 dkg vaj
30 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
nagy üveg sárgabarack kompót
a tetejére:
csokoládémáz
fondant virágok (ízlés szerint)
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, és felváltva hozzáadagoljuk a lisztet és a felvert tojásfehérjét. Kettéosztjuk a masszát és az egyikbe belekeverjük a kakaóport.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, az aljára belerakjuk a lecsepegtetett sárgabarack darabokat, ráöntjük a fehér masszát, elsimítjuk rajta, ennek a tetejére öntjük óvatosan a barna masszát és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba).
A megsült tésztát óvatosan kiborítjuk a tepsiből, így a barackos rész kerül felülre. Amikor kihűlt a tetején elosztjuk a vaníliás krémet.
A vaníliás krémhez a 3 pudingot megfőzzük a vaníliás cukorral a tejben, majd hozzáadjuk a porcukorral kikevert vajat.
A kész sütit a hűtőbe tesszük dermedni, majd olvasztott étcsokoládéval megkenjük, és ízlés szerint fehér csoki darabokkal megszórjuk. (Én még virágokkal is díszítettem, de ez elhagyható.)
Légkeverés: 160-180 fok (előmelegítés nélkül) Sütési idő: kb. 10-15 perc megjegyzésem: Nagyon finom! Garantáltan gyönyörű kekszek lesznek. Amikor a keményebb tésztát próbá...
Elkészítési idő: 20 percAtszitáljuk a liszteket és a sikért, hozzáadjuk a steviás eritritet, az élesztőt, a puha vajat elmorzsoljuk benne, majd a tojások sárgájával, a tejjel és a tejföllel könnyű tésztát...
Elkészítési idő:Piskóta A tojásokat egészben a cukorral habosra felverjük. Lassan adagolva hozzákeverjük az olajat és a meleg vizet. Végül a sütőporos lisztet és a kakaóport. Két lapos tepsit...
Elkészítési idő:Vízgőz felett megolvasztom a csokit és a margarint, majd hozzákeverem a kakaóport. félreteszem hűlni. A tojásokat a cukorral robotgéppel 10 percig habosítom. Ha kihűlt a csoki, öss...
Elkészítési idő: 40 perc