200 g rizs ( eredetileg kölessel terveztem, de kiderült nincs itthon)
2 dl. Víz
2 dl. Tej
4 evőkanál édesítő
6 tojás
500 g zsírszegény túró
1 citrom kifacsart leve és lereszelt héjja
30 g kókuszolaj
a tepsi beszórásához kevés zabkorpa
400 g piros ribizli
A rizset megfőzzük a vízben és tejben, picit sózzuk és hozzáadunk 3 ek. édesítőt.
A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk.
A sárgákat egy evőkanál cukorhelyettesitővel krémesre verjük.
Ha megfőtt a rizs a kókuszolajat rögtön elkeverjük, hogy a melegtől olvadjon szét.
Ha a kókuszzsír szétolvadt, hozzáadjuk a túrót, a tojások sárgáját, a citrom levét és héját.
Egy tepsit kikenünk kókuszzsírral, megszórjuk zabkorpával és az aljába öntjük a túrós- rizses masszát. A piros ribizlit rászórjuk a tetejére és erre jön a felvert tojásfehérjehab. Ha a ribizli fagyos volt érdemes légkeverésen sütni.
Utólag másképp csinálnám és a tojásfehérjehabot csak az utolsó 5-10 percben tenném a tetejére, mert így összeesett.
Egyébként 160-170 fokon sütöttem légkeverésen 45 percen át.
Így készül a „hüti”: A háztartási kekszet ledaráljuk, vagy egy lezárt zacsiba tesszük, majd sodrófával jól összetörjük. A kekszhez adjuk a porcukrot és kakaóport, majd erre öntjü...
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, apránként adjuk hozzá a tejfölt. Rugalmas, könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk. 4 cipóra osztjuk. , sütőpapírral fedett lemez tepsiben 2...
Elkészítési idő: 60A hozzávalókat alaposan elkeverjük egy tálban (használhatunk mixert is), majd olajos serpenyőben egyenként megsütjük a palacsintákat úgy, hogy amikor sütés közben az alsó oldala ar...
Elkészítési idő: