Családireceptkönyv.hu

Zabpelyhes keksz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


7,5 dkg zabpehely
15 dkg finomliszt
1 kávéskanál őrölt fahéj
15 dkg barna cukor
0,5 kávéskanál szódabikarbóna
1 csipet só
15 dkg vaj
2 evőkanál méz
fél vaníliarúd kikapart magjai
4 evőkanál hideg tej

Elkészítés:


. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és sütőpapírt terítünk 2 db 30x40 cm-es tepsibe.

2. A tésztához egy mély tálban összekeverjük a zabpelyhet a liszttel, a fahéjjal, a cukorral, a szódabikarbónával és a sóval. Ezután takaréklángon kevergetve folyósra olvasztjuk a vajat a mézzel meg a vaníliarúd kikapargatott belsejével, aztán ráöntjük a zabpelyhes lisztkeverékre, és hozzáadjuk a tejet. Mindezt fakanállal összekeverjük, hogy jó sűrű tésztát kapjunk.

3. A tésztából diónyi gombócokat formázunk, amelyeket egymástól 5-5 cm-re a tepsikbe ültetünk. Enyhén nedves ujjakkal mindet ellapítjuk egy picit, hogy kb. 3 cm átmérőjű korongokat kapjunk, aztán 12-13 perc alatt aranybarnára sütjük a sütőben, egyik tepsivel a másik után.

4. A tepsikből csak akkor szedjük ki a sütiket, amikor már teljesen kihűltek, mert melegen még puhák, könnyen megnyomódhatnak.

kb. 35-40 keksz lesz belőle.

Zabpelyhes keksz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mézeskalács
Mézeskalács

A mézet egy nagy edénybe öntjük a cukorral együtt és elkezdjük felforralni. Ha már meleg, ekkor folyamatosan kevergetjük, mig a cukor teljesen elolvad. A lisztet és a fűszerkeveré...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cuk­ki­nis cso­kis kó­kusz­kocka
Cuk­ki­nis cso­kis kó­kusz­kocka

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A tepsit béleld ki sütőpapírral. A papírt kend át kókuszzsírral. 2. Keverd a lenmag liszthez a szódabikarbóna a kakaót, a sütőport és a sót...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bögrés fánk
Bögrés fánk

. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. 2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. 3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Almás-habos csemege
Almás-habos csemege

A csokoládét lereszeljük. A vajat felolvasztjuk, majd a zsemlemorzsával és a cukorral kevergetve 5 percig főzzük, míg aranyszínű lesz, a zsemlemorzsa pedig ropogós. A tűzről levéve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk