50 dkg vaj,
50 dkg liszt,
20 dkg porcukor,
25 dkg darált dió,
1 tojás,
1 csomag vaníliás cukor,
1 citrom reszelt héja,
a diókrémhez:
20 dkg vaj,
20 dkg porcukor,
15 darált dió,
1 dl rum
Az előkészített hozzávalókat összekeverjük, majd lágy tésztává gyúrjuk. Mindezt ajánlatos a felhasználás előtti napon elkészíteni, és legalább egy éjszakára a hűtőben tartani.
Másnap a hűtőből kivéve, sodrófával, kinyújtjuk, a tésztát úgy, hogy egyenletes fél cm-es vagy egy kicsit még vékonyabb legyen.
Pogácsaszaggatóval tetszés szerinti méretű korongokat szúrunk ki a tésztából. A körök szélén megmaradt tésztát újra összegyúrjuk, nyújtjuk, majd ebből is korongokat szaggatunk.
Ezután a kör alakú lapocskákat tepsiben aranysárgája sütjük.
Összekeverjük a diókrémhez valókat és minden második lapra rakunk belőle egy halommal. Lefedjük egy üres tésztalappal és kissé összenyomjuk.
A 1 dl langyos tejben kevés liszttel és egy csipet cukorral az élesztőt felfuttatjuk. Liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt (kovászt), majd a maradék langyos tejet, a tojá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA joghurtokat egy keverőtálba öntjük, a poharakat MEGTARTJUK, mert a későbbiekben ez lesz a mérce. A joghurtos pohárral kimérjuk az anyagokat, és alaposan eldolgozzuk a tésztát....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz amaránt felét és az 5 dkg finomra zúzott magot összeöntjük és félretesszük. Minden mást alaposan összekeverünk, egy olyan masszára van szükségünk, amiből szép golyókat lehet gy...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA cukrot kikavarjuk a tojássárgákkal és az olajjal. Hozzáadjuk az apróra reszelt sárgarépát, a vaníliás cukrot és a sütőporos lisztet. Alaposan összekavarjuk. Citromhéjjal ízesít...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű