50 dkg vaj,
50 dkg liszt,
20 dkg porcukor,
25 dkg darált dió,
1 tojás,
1 csomag vaníliás cukor,
1 citrom reszelt héja,
a diókrémhez:
20 dkg vaj,
20 dkg porcukor,
15 darált dió,
1 dl rum
Az előkészített hozzávalókat összekeverjük, majd lágy tésztává gyúrjuk. Mindezt ajánlatos a felhasználás előtti napon elkészíteni, és legalább egy éjszakára a hűtőben tartani.
Másnap a hűtőből kivéve, sodrófával, kinyújtjuk, a tésztát úgy, hogy egyenletes fél cm-es vagy egy kicsit még vékonyabb legyen.
Pogácsaszaggatóval tetszés szerinti méretű korongokat szúrunk ki a tésztából. A körök szélén megmaradt tésztát újra összegyúrjuk, nyújtjuk, majd ebből is korongokat szaggatunk.
Ezután a kör alakú lapocskákat tepsiben aranysárgája sütjük.
Összekeverjük a diókrémhez valókat és minden második lapra rakunk belőle egy halommal. Lefedjük egy üres tésztalappal és kissé összenyomjuk.
A vajat felolvasztjuk. Keverjük össze a lisztet, cukrot, kakaót, fahéjat és sót. Keverjük bele a tojásokat. Lassanként hozzákeverjük a tejet, és a felolvasztott vajat. Ügyeljünk ar...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1. Az almát reszeljük le, a banánt pedig pépesítsük. 2. A datolyákat áztassuk legalább 2 órán át, majd turmixoljuk krémesre. 3. A datolyakrémhez és a pépesített gyümölcsökhöz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját,a puncs ízű pudingport, és a sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük 180 C-on kb....
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverjük a sütőporral, porcukorral, majd a margarinnal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojást és a tejfölt és összegyúrjuk Négy részre osztjuk. Egyenlő nagyságú lapoka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű