Hozzávalók a tésztához : 36 dkg liszt, 25 dkg margarin,10 dkg porcukor, 1egész tojás,1/2 cs.sütőpor
Töltelék : 4 tojás sárgája, 4 tojás habja, 20 dkg porcukor, egy fél citrom reszelt héja ,1 kis pohár tejföl , 20 dkg kókuszreszelék.
Elkészítés : A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk. Egyharmadát félretesszük a rácsozáshoz . A tészta 2/3-át tepsi nagyságura kinyújtjuk, majd zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük ( vagy sütőpapírra ) és megkenjük lekvárral.
A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral alaposan kikeverjük, a fehérjét habbá verjük és félretesszük. A cukros sárgájához hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, belekeverjük a tejfölt, majd óvatosan beleforgatjuk a kókuszreszeléket és a habbá vert fehérjét. Az egészet ráöntjük a lekvárral megkent tésztára, elsimítjuk, majd a maradék tésztából csíkokat vágunk és berácsozzuk vele.
Előmelegített sütőben, alacsony hőfokon kb. 170 fokon világos rózsaszínűre sütjük. Kb. 35 perc alatt.
A kekszet és a diót összedaráljuk, majd hozzáadunk annyi sárgabaracklekvárt, amitől jól formázhatóvá válik. (A diót érdemes 5-10 percre sütőbe tenni vagy száraz serpenyőben megpirí...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMorzsold langyos, cukros tejbe az élesztőt. Várj körülbelül tíz percig, amíg felfut, tehát a térfogata jócskán megnő. Add hozzá a lisztet, a tojássárgát, a sót, és dagaszd meg. Ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1.Először a száraz alapanyagokat, így a lisztet, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport és a citromhéjat összekeverjük, majd gyorsan belemorzsoljuk a vajat vagy a margarint. Vé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat üsd egy tálba, majd keverd simára a cukorral, aztán szép lassan a többi hozzávalót is add hozzá, a lisztet és a sütőport érdemes hozzászitálni. Vízből annyit adj hozz...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű