Hozzávalók a tésztához : 36 dkg liszt, 25 dkg margarin,10 dkg porcukor, 1egész tojás,1/2 cs.sütőpor
Töltelék : 4 tojás sárgája, 4 tojás habja, 20 dkg porcukor, egy fél citrom reszelt héja ,1 kis pohár tejföl , 20 dkg kókuszreszelék.
Elkészítés : A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk. Egyharmadát félretesszük a rácsozáshoz . A tészta 2/3-át tepsi nagyságura kinyújtjuk, majd zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük ( vagy sütőpapírra ) és megkenjük lekvárral.
A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral alaposan kikeverjük, a fehérjét habbá verjük és félretesszük. A cukros sárgájához hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, belekeverjük a tejfölt, majd óvatosan beleforgatjuk a kókuszreszeléket és a habbá vert fehérjét. Az egészet ráöntjük a lekvárral megkent tésztára, elsimítjuk, majd a maradék tésztából csíkokat vágunk és berácsozzuk vele.
Előmelegített sütőben, alacsony hőfokon kb. 170 fokon világos rózsaszínűre sütjük. Kb. 35 perc alatt.
Az almát meghámozom, lereszelem nagy lyukú reszelőn, állni hagyom kicsit, majd enyhén kinyomkodom. Egy edénybe teszem, megszórom ízlés szerint fahéjjal, cukorral, és megpárolom....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEgy lábasban megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, a sót és a kakaóport. Elkeverjük, hozzáadjuk a csokit, majd megvárjuk, míg a csoki elolvad. Levesszük a tűzről, és lehűtjük...
Elkészítési idő: 32 perc Nehézség: Könnyű1. A két réteslapot megsütöm, az egyik tetejét tojással megkenem. 2. A gesztenyemasszát a vajjal, rummal kikeverem, majd rákenem a rétesre. 3. A gesztenyés keverékre rumba...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A tésztához először a száraz elemeket keverjük össze. 2. Majd a nedves elemek hozzáadásával gyúrjunk egy porhanyós tésztát (összemorzsoljuk). 3. Kevés tejföllel állítsuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű