Családireceptkönyv.hu

Répatorta


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 12
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 150 g vaj
- 200 g cukor
- 30 g van.cukor
- 4 tojás
- 350 g nyers, reszelt répa
- 50 g mazsola
- 100 ml olaj
- 250 g liszt
- 1 csapott ek. szódabikarbóna
- 1/2 tk só
- 1 tk fahéj

Krém:
- 100 g vaj
- 150 g porcukor
- 400 g mascarpone
- 1 tk van.aroma

Elkészítés:


180 fok 40 perc 30 cm tortakarika

Vaj(150g) és cukor(200g) habosítani, utána hozzá a tojások(4db).
Répát megpucolni, lereszelni. Hozzá a vajas krémhez +olaj +mazsola, alaposan összedolgozni.
Liszt, szódabikarb., sütőpor, só, fahéj. Beleszitálni a többihez, alaposan összekeverni.

Vaj, porcukor, habosítani, hozzá a mascarpone és a van.aroma.

Trükkök, tippek, praktikák:


Natúr vajkrém +++

Répatorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Villámgyors pudingos kekszek
Villámgyors pudingos kekszek

Mindent összegyúrunk, majd kis golyókat formálunk, sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk őket, majd villával lenyomjuk kissé. Ezzel mintegy mintázzuk is a felületüket. De ellapí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: lilia113
Kefires füstöltsajtos pogácsa
Kefires füstöltsajtos pogácsa

Elkészítés: A sütőporral elkevert liszthez hozzáadjuk a szoba-hőmérsékletű margarint, 1 db tojást, a kefirt, a sajt felét lereszelve és sót. Ezekből a hozzávalókból közepesen lá...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Őszibarackos- tejfölös sütemény
Őszibarackos- tejfölös sütemény

A margarint a porcukorral és a tojásokkal habosra kavarjuk. Egy másik tálban a lisztben elkeverjük a sütőport. A két részt összedolgozzuk. Egy órát a hűtőben pihentetjük. Amíg a t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
TEJFÖLÖS PUDINGOS SZELET
TEJFÖLÖS PUDINGOS SZELET

A krémmel érdemes kezdeni, hogy teljesen ki tudjon hűlni. A tejben a cukrokkal megfőzöm a pudingot. Teljesen kihűtöm, közben gyakran keverem. A tejfölt kis adagokban adom a kihűl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk