- 150 g vaj
- 200 g cukor
- 30 g van.cukor
- 4 tojás
- 350 g nyers, reszelt répa
- 50 g mazsola
- 100 ml olaj
- 250 g liszt
- 1 csapott ek. szódabikarbóna
- 1/2 tk só
- 1 tk fahéj
Krém:
- 100 g vaj
- 150 g porcukor
- 400 g mascarpone
- 1 tk van.aroma
180 fok 40 perc 30 cm tortakarika
Vaj(150g) és cukor(200g) habosítani, utána hozzá a tojások(4db).
Répát megpucolni, lereszelni. Hozzá a vajas krémhez +olaj +mazsola, alaposan összedolgozni.
Liszt, szódabikarb., sütőpor, só, fahéj. Beleszitálni a többihez, alaposan összekeverni.
Vaj, porcukor, habosítani, hozzá a mascarpone és a van.aroma.
Natúr vajkrém +++
Mindent összegyúrunk, majd kis golyókat formálunk, sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk őket, majd villával lenyomjuk kissé. Ezzel mintegy mintázzuk is a felületüket. De ellapí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A sütőporral elkevert liszthez hozzáadjuk a szoba-hőmérsékletű margarint, 1 db tojást, a kefirt, a sajt felét lereszelve és sót. Ezekből a hozzávalókból közepesen lá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA margarint a porcukorral és a tojásokkal habosra kavarjuk. Egy másik tálban a lisztben elkeverjük a sütőport. A két részt összedolgozzuk. Egy órát a hűtőben pihentetjük. Amíg a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémmel érdemes kezdeni, hogy teljesen ki tudjon hűlni. A tejben a cukrokkal megfőzöm a pudingot. Teljesen kihűtöm, közben gyakran keverem. A tejfölt kis adagokban adom a kihűl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű