Piskóta alap:
2 tojás
6 dkg porcukor
1/2 tk vaníliaaroma
1 ek forró víz
6 dkg liszt
Krém:
2 dl tej
1 cs csokoládés pudingpor
10 dkg étcsokoládé
25 dkg margarin
20-25 dkg porcukor(ízlés szerint)
2 cs vaníliás cukor
rumaroma
3 dl Hulala (növényi tejszín)
meggy befőtt
tortabevonó csokoládé
Az egész tojásokat a porcukorral habosra keverni. (legalább háromszoros mennyiségű legyen)
Ezután állandó keverés mellett, hozzáadni a vaníliaaromát, majd a forró vizet is. Még pár percig, így keverni.
Végül beleszitálni a lisztet, és fakanállal óvatosan összekeverni.
Egy 26 cm-es tortaformát kibélelni sütőpapírral, majd beleönteni a masszát, és a tetejét egyenletesen elsimítani.
Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 10 perc alatt készre sütni.
A tejet a pudingporral simára keverni, majd állandó keverés mellett sűrűre főzni.
A tűzről levéve, belekeverni a csokoládét, majd hagyni teljesen kihűlni.
A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral simára keverni, majd apránként hozzákeverni a kihűlt csokoládés-pudingot. Ízlés szerint rumaromával ízesíteni.
A Hulalát kemény habbá verni, majd fakanállal óvatosan, apránként a jól kikevert krémhez keverni.
A kihűlt piskótát egy tálcára helyezni, majd rákenni a fele mennyiségű krémet. Tetejét kirakni a meggyszemekkel, majd rákanalazni a megmaradt krémet. Tetejét egyenletesen elsimítani. Pár órára hideg helyre tenni.
Végül, amikor a krém már teljesen megdermedt csokoládéval bevonni. A tortabevonó csokoládét felolvasztani, majd a torta tetejére csorgatni. Az oldalát szintén bekenni az olvasztott csokoládéval.
A hideg tortán a meleg csokoládé gyorsan megdermed!!!!
Megfőzzük a pudingot, ha kihűlt beleöntünk 1-2 ek rumot, 5 dkg kókuszreszeléket (ez el is maradhat A tészta hozzávalóit kikeverjük, zsírozott-lisztezett tepsibe öntjük.. a puding...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű60 perc egyszerű olcsó 8 adag Elkészítés A tojásokat először a porcukorral, majd az olvasztott margarinnal és a mézzel jól kikeverjük, sütőporral kevert lisztet belesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet keverd össze a cukorral, tojássárgájával, és a sóval egy lábosban. Keverd csomómentesre a tejjel, és tedd a tűzre. Közepes lángon főzd forrásig, folyamatos keverés m...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA hájat hideg vízzel jól átgyúrjuk, és az ecettel és 25dkg liszttel összegyúrjuk. A maradék lisztből, tojássárgájából, pálinkából, borból, kevés langyos vízből rétestésztát gyúrun...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű