Családireceptkönyv.hu

Lúdláb torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Piskóta alap:

2 tojás
6 dkg porcukor
1/2 tk vaníliaaroma
1 ek forró víz
6 dkg liszt
Krém:

2 dl tej
1 cs csokoládés pudingpor
10 dkg étcsokoládé
25 dkg margarin
20-25 dkg porcukor(ízlés szerint)
2 cs vaníliás cukor
rumaroma
3 dl Hulala (növényi tejszín)

meggy befőtt
tortabevonó csokoládé

Elkészítés:


Az egész tojásokat a porcukorral habosra keverni. (legalább háromszoros mennyiségű legyen)
Ezután állandó keverés mellett, hozzáadni a vaníliaaromát, majd a forró vizet is. Még pár percig, így keverni.
Végül beleszitálni a lisztet, és fakanállal óvatosan összekeverni.
Egy 26 cm-es tortaformát kibélelni sütőpapírral, majd beleönteni a masszát, és a tetejét egyenletesen elsimítani.
Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 10 perc alatt készre sütni.
A tejet a pudingporral simára keverni, majd állandó keverés mellett sűrűre főzni.
A tűzről levéve, belekeverni a csokoládét, majd hagyni teljesen kihűlni.

A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral simára keverni, majd apránként hozzákeverni a kihűlt csokoládés-pudingot. Ízlés szerint rumaromával ízesíteni.

A Hulalát kemény habbá verni, majd fakanállal óvatosan, apránként a jól kikevert krémhez keverni.

A kihűlt piskótát egy tálcára helyezni, majd rákenni a fele mennyiségű krémet. Tetejét kirakni a meggyszemekkel, majd rákanalazni a megmaradt krémet. Tetejét egyenletesen elsimítani. Pár órára hideg helyre tenni.

Végül, amikor a krém már teljesen megdermedt csokoládéval bevonni. A tortabevonó csokoládét felolvasztani, majd a torta tetejére csorgatni. Az oldalát szintén bekenni az olvasztott csokoládéval.
A hideg tortán a meleg csokoládé gyorsan megdermed!!!!

Lúdláb torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ildikó
MÁKOS GUBA .......újra gondolva
MÁKOS GUBA .......újra gondolva

a kifliket felszeljük........tojásokat kettéválasztjuk...a sárgáját 10 dkg cukorral kikeverjük ,beletesszük vaníliás cukrot,fahéjt és összekeverjük tejjel,,,a felszelt kifliket meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Repülő krémes
Repülő krémes

A lisztet a szalagáréval, a cukorral, a vaníliás cukorral összekeverjük, majd eldolgozzuk benne a lisztet. Hozzáadjuk a tojást és kevés tejjel rugalmas tésztává gyúrjuk. Három lapb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jucus
Linzerkarika
Linzerkarika

Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát, majd hűtőben pihentetjük minimum 1 órát. Linzer formára szaggatjuk, 180 fokon sütjük. Lekvárral töltjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sütőtökös-mandulás muffin
Sütőtökös-mandulás muffin

A muffinokhoz a sütőtököt aprítógépben finomra aprítjuk vagy nagylyukú reszelőn lereszeljük. A sütőtökkel elkeverjük a lisztet, a sütőport, a mandulát, a fahéjat és a lereszelt cit...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk