menu

Családireceptkönyv.hu

Lúdláb torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Piskóta alap:

2 tojás
6 dkg porcukor
1/2 tk vaníliaaroma
1 ek forró víz
6 dkg liszt
Krém:

2 dl tej
1 cs csokoládés pudingpor
10 dkg étcsokoládé
25 dkg margarin
20-25 dkg porcukor(ízlés szerint)
2 cs vaníliás cukor
rumaroma
3 dl Hulala (növényi tejszín)

meggy befőtt
tortabevonó csokoládé

Elkészítés:


Az egész tojásokat a porcukorral habosra keverni. (legalább háromszoros mennyiségű legyen)
Ezután állandó keverés mellett, hozzáadni a vaníliaaromát, majd a forró vizet is. Még pár percig, így keverni.
Végül beleszitálni a lisztet, és fakanállal óvatosan összekeverni.
Egy 26 cm-es tortaformát kibélelni sütőpapírral, majd beleönteni a masszát, és a tetejét egyenletesen elsimítani.
Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 10 perc alatt készre sütni.
A tejet a pudingporral simára keverni, majd állandó keverés mellett sűrűre főzni.
A tűzről levéve, belekeverni a csokoládét, majd hagyni teljesen kihűlni.

A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral simára keverni, majd apránként hozzákeverni a kihűlt csokoládés-pudingot. Ízlés szerint rumaromával ízesíteni.

A Hulalát kemény habbá verni, majd fakanállal óvatosan, apránként a jól kikevert krémhez keverni.

A kihűlt piskótát egy tálcára helyezni, majd rákenni a fele mennyiségű krémet. Tetejét kirakni a meggyszemekkel, majd rákanalazni a megmaradt krémet. Tetejét egyenletesen elsimítani. Pár órára hideg helyre tenni.

Végül, amikor a krém már teljesen megdermedt csokoládéval bevonni. A tortabevonó csokoládét felolvasztani, majd a torta tetejére csorgatni. Az oldalát szintén bekenni az olvasztott csokoládéval.
A hideg tortán a meleg csokoládé gyorsan megdermed!!!!

Lúdláb torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar aranygaluska kuglóf formában
aranygaluska kuglóf formában

Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatom. Egy tálba teszem a lisztet, a tojást, az 5 dkg vajat vagy margarint, a csipet sót, majd a felfuttatott élesztővel megdagasztom a tés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Mamika
Csokis vaniliás pite
Csokis vaniliás pite

A pudingokat külön-külön csomómentesre keverjük, majd megfőzzük 2,5-2,5 dl tejben. Még forrón hozzákeverjük a tejfölt fele-fele arányban. A tojások fehérjéből kemény habot verün...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Almás pite
Almás pite

A hozzávalókból nyújtaható tészták készítek. Hűtőbe rakom amíg elkészítem az alma tölteléket. A reszelt almát pici étolajon dinsztelem. Hozzáadom a fahéjat és kihűtöm. Amíg hűl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Macskaszem (pávaszem, bagolyszem)
Macskaszem (pávaszem, bagolyszem)

A lisztet, a margarint és a tojás sárgájákat összegyúrjuk a tejjel és cukorral felfuttatott élesztővel. Kettő cipót formálunk belőle és 20 percig pihentetjük. A tojások fehérjét...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk