Hozzávalók:
60 dkg liszt,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
15 dkg cukor,
5 dkg margarin,
2 egész tojás,
1 vaníliáscukor,
4 evőkanál méz,
1,5 dl tej
A fentieket összegyúrjuk és 4 lapot sütünk belőle (tepsi hátán).
K r é m : 8 dkg lisztet 6 dl tejjel felfőzünk, kihűtjük. 30 dkg vajat (Ráma), 3 dkg kakaót 25 dkg porcukorral és egy rumaromával kikeverünk (géppel gyorsabb!). Ha a főzött krém (tej + liszt) kihűlt, a vajas krémmel összekeverjük.
Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat.
Tetejére c s o k i m á z kerül
Megjegyzés: mivel a tészta mézzel készül, célszerű csak másnap felszeletelni
Balogh Andrásné Anna Diós marlenka receptje: A tésztához 45 dkg liszt, 10 dkg puha vaj, vagy margarin, 2-3 ev.kanál méz, 20 dkg kristálycukor, 1.ev.kanál szódabikarbóna, 7 mokkáska...
Elkészítési idő:A piskóta előkészítése: A puncsroládhoz 2 tojásból piskótát sütünk, majd ha kihűlt a tészta nagyobb morzsákra csipegetjük szét. Az édes morzsát egy éjszakán át konyharuhával letak...
Elkészítési idő: 1 óra1. A darált kekszet a porcukorral, a margarinnal és a tejjel összedolgozzuk. 2. A masszát kettéosztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a kakaóport, a kókuszreszeléket és a rumot, a...
Elkészítési idő: 20 percA 4 egész tojást 3 pohár kefirt 3 pohár kristálycukrot, 4 pohár sima-lisztet 1 pohár étolajat, 1 csomag sütőport simára keverünk Beleöntjük egy fóliával bélelt tepsibe, majd a t...
Elkészítési idő: 40 perc