menu

Családireceptkönyv.hu

Fahéjpuding


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 1 vagy 2 adaghoz
(ez az étvágyadtól függ):

2 dl víz
1 dl kókusztej
3 ek. eritrit
6 ek. kókuszreszelék
1 ek. őrölt fahéj
1 ek. étkezési zselatin

Elkészítés:


1. lépés Egy lábasban forrald össze a hozzávalókat a zselatin kivételével.

2. lépés Hűtsd le a keveréket, és amikor langyos, keverd benne csomómentesre a zselatinport is.

3. lépés Töltsd kisebb formákba vagy tálkákba, és tedd hűvös helyre kb. 30 percre. Általában ennyi idő alatt dermed meg.

4. lépés Kihűlés után azonnal fogyaszthatod. A maradékot hűtőszekrényben tárold.


Tipp:

A zselatinpor a forralástól elveszíti kocsonyásító tulajdonságát, ezért kell utólag hozzákeverni.
Ha az étkezési zselatint valami miatt nem szeretnéd használni, próbáld ki az agar-agar növényi zselatinhelyettesítőt. Kövesd a csomagoláson található arányokat (kevesebb kell belőle, mint az étkezési zselatinból). Bioboltokban, távol-keleti boltokban, webshopokban tudod beszerezni.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://paleohedonistaknak.blogspot.hu/2016/12/egy-illatos-finom-es-gyors-desszert.html

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Túrókrémes sütemény
Túrókrémes sütemény

A túrót és tejfölt vedd ki a hűtőből 1 órával az elkészítés előtt. Keverd össze a lisztet keményítővel és sóval. Ha nem elég apró a túró, préseld át szűrőn. A túrót, tejfölt és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Amerikai palacsinta (bmintbalázs)
Amerikai palacsinta (bmintbalázs)

Az amerikai palacsintához egy nagy edényben keverd össze a lisztet, sütőport, sót és cukrot. Csinálj egy lyukat a közepébe, és öntsd bele a tejet, a tojást és az olvasztott vajat....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kakaós foszlós kalács
Kakaós foszlós kalács

A tésztát mikor összedolgoztuk jól, akkor 30 percre félretesszük kelni . Amikor duplájára nőtt elvágjuk 6 egyenlő részre kinyújtjuk és megkenjük a masszával feltekerjük A kett...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Kolač od maka (bez glutena)
Kolač od maka (bez glutena)

U posudi pomiješati brašno sa praškom za pecivo, te dodati mljeveni mak. 2. U drugu posudu staviti šečer u to umiješati mlijeko te pjenačom izmješati. Dodati ulje te sve zajedno...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk