Hozzávalók 1 vagy 2 adaghoz
(ez az étvágyadtól függ):
2 dl víz
1 dl kókusztej
3 ek. eritrit
6 ek. kókuszreszelék
1 ek. őrölt fahéj
1 ek. étkezési zselatin
1. lépés Egy lábasban forrald össze a hozzávalókat a zselatin kivételével.
2. lépés Hűtsd le a keveréket, és amikor langyos, keverd benne csomómentesre a zselatinport is.
3. lépés Töltsd kisebb formákba vagy tálkákba, és tedd hűvös helyre kb. 30 percre. Általában ennyi idő alatt dermed meg.
4. lépés Kihűlés után azonnal fogyaszthatod. A maradékot hűtőszekrényben tárold.
Tipp:
A zselatinpor a forralástól elveszíti kocsonyásító tulajdonságát, ezért kell utólag hozzákeverni.
Ha az étkezési zselatint valami miatt nem szeretnéd használni, próbáld ki az agar-agar növényi zselatinhelyettesítőt. Kövesd a csomagoláson található arányokat (kevesebb kell belőle, mint az étkezési zselatinból). Bioboltokban, távol-keleti boltokban, webshopokban tudod beszerezni.
http://receptneked.hu/edes-sutemenyek/pudingos-meggyes-tejfolos-sutemeny/
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 6 tojássárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, a sütőporral elkevert lisztet és a kakaót, majd a 6 tojásfehérjéből vert kemény habot is. Megsütjük. Fél liter...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alap elkészítése: A nyers, puha datolyát egy villával törd össze, a kakaóport add hozzá, majd mehet hozzá a mandula isEgyenletesen nyomkodd a masszát a tortaformába, és addig...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat robot géppel fehéredésig keverjük a cukorral, csipet sóval, van.cukorral. Beleszitáljuk a lisztet és a kakaóport. Óvatosan összekeverjük. A gáztepsiben sütjük sütőpapir...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Nehéz