Hozzávalók 1 vagy 2 adaghoz
(ez az étvágyadtól függ):
2 dl víz
1 dl kókusztej
3 ek. eritrit
6 ek. kókuszreszelék
1 ek. őrölt fahéj
1 ek. étkezési zselatin
1. lépés Egy lábasban forrald össze a hozzávalókat a zselatin kivételével.
2. lépés Hűtsd le a keveréket, és amikor langyos, keverd benne csomómentesre a zselatinport is.
3. lépés Töltsd kisebb formákba vagy tálkákba, és tedd hűvös helyre kb. 30 percre. Általában ennyi idő alatt dermed meg.
4. lépés Kihűlés után azonnal fogyaszthatod. A maradékot hűtőszekrényben tárold.
Tipp:
A zselatinpor a forralástól elveszíti kocsonyásító tulajdonságát, ezért kell utólag hozzákeverni.
Ha az étkezési zselatint valami miatt nem szeretnéd használni, próbáld ki az agar-agar növényi zselatinhelyettesítőt. Kövesd a csomagoláson található arányokat (kevesebb kell belőle, mint az étkezési zselatinból). Bioboltokban, távol-keleti boltokban, webshopokban tudod beszerezni.
Előkészítés A tepsit (40 x 30 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük. ♥ A töltelékhez az almát meghámozzuk, és apróra kockákra vágjuk. A margarint egy főzőedényben felo...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral és a többi hozzávalót is beledolgozzuk, mikor krémes állagúvá válik, a habot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTurmixold őket össze egészen addig, míg tökéletes masszává nem áll össze, és már mehet is a sütőbe! Ízesítésképp tegyél rá apró gyümölcsöket, vagy egy kis juharszirupot!
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a sütőport és a kakaót keverjük össze. A tojásokat és a mézt habverővel verjük fel. Nem kell habosnak lennie, csak rendesen elegyedjen. Az így kapott masszába forgassuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű