30 dkg. liszt (kg. 15 púpos evőkanál),
3 tojás,
3 dl tej,
3 dl szóda,
1!2 dl olaj
só
3 alma reszelve
Minden hozzávalót szép sorban beleteszek egy mély tálba és összekeverem. Az almát meghámozom és belereszelem. Kicsit állni hagyom, majd megsütöm. Nagyon finom tészta lesz. Kicsit vastagabb, de lágyabb a szokásosnál, lehet belőle rakott palacsintát is készíteni. Mi saját készítésű szilva lekváral ettük.
1. A tésztát piskóta módra kell kikeverni, majd sütőben megsütni. 2. Ha megsült, félbe kell vágni, és a kikevert krémmel megtölteni. 3. Porcukorral a tetejét megszórni, hűt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát úgy készítjük, mint a piskótát. 24 × 34 cm-es tepsiben sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A krémhez a pudingot a tejben megfőzünk, ha kihűlt, összekeverjük a habosra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat hagyd szobahőmérsékleten megpuhulni, majd keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral. Add hozzá egészben a tojásokat, és alaposan dolgozd össze, a legjobb, ha kézi ha...
Elkészítési idő: 35 Nehézség: KönnyűKrémesre keverjük a cukrot a vajjal. Hozzáadjuk a tojást, a vanília aromát és a narancshéjat (vagy narancs aromát), és alaposan összekeverjük. Lassan adagoljuk hozzá a lisztet és...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű