30 dkg. liszt (kg. 15 púpos evőkanál),
3 tojás,
3 dl tej,
3 dl szóda,
1!2 dl olaj
só
3 alma reszelve
Minden hozzávalót szép sorban beleteszek egy mély tálba és összekeverem. Az almát meghámozom és belereszelem. Kicsit állni hagyom, majd megsütöm. Nagyon finom tészta lesz. Kicsit vastagabb, de lágyabb a szokásosnál, lehet belőle rakott palacsintát is készíteni. Mi saját készítésű szilva lekváral ettük.
A tésztához a tojásokat elkeverjük a cukorral, olajjal, ízesítőkkel és a liszttel. Nehezen kavarható massza lesz, amit speciális formában megsütünk. A formát mindig bekenjük olajja...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent összegyúrunk, majd kis golyókat formálunk, sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk őket, majd villával lenyomjuk kissé. Ezzel mintegy mintázzuk is a felületüket. De ella...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA rizst feltesszük főni a vízben. Amikor beszívta az összes vizet, akkor dobjuk rá a margarint, és felöntjük a tejjel. Teszünk bele ízlés szerint cukrot és vaníliás cukrot. Néha me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA búza finomlisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott puha, szobahős vajat vagy margarint, hozzáadjuk a porcukrot, csipet sót, tojást, majd sima állagú tésztát gyúru...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű