200 g kekszmorzsa (gabona)
50 g vaj
1 kg mascarpone
6 csapott ek porcukor
3 púpozott ek finomliszt
4 db tojás
200 g tejföl
1.Vegyünk egy 26 cm-es kerek, kapcsos tortaformát, és béleljük ki az alját sütőpapírral.
2.Olvasszuk fel a vajat, és törjük/daráljuk össze a kekszet.
3.Keverjük a vajat a kekszmorzsához, majd az így kapott keveréket egyenletesen nyomkodjuk bele a tortaforma aljába.
4.Tegyük előmelegített sütőbe, és süssük kb. 10 percig 160 fokon.
5.Egy nagy tálban dolgozzuk jól össze a mascarponét a liszttel és a cukorral, majd fakanállal egyenként keverjük bele a tojásokat, amíg homogén krémet nem kapunk. Legvégül keverjük hozzá a tejfölt.
6.Egy nagyobb tepsibe öntsünk kb. 2 ujjnyi vizet, a tortaformát pedig vonjuk be alufóliával.
7.Töltsük a krémet a tortaformába, tegyük a vízzel teli tepsibe, és süssünk kb. 1 órán keresztül 160 fokon. A torta akkor kész, ha a teteje halvány és a közepe még remegős.
8.Egy vékony pengéjű késsel vágjuk körbe a tortát, és hagyjuk hűlni szobahőmérsékleten kb. 2 órát.
9.Ezután tegyük hűtőbe min. 4 órára (célszerűen egy éjszakára).
10.Tálaljuk bármilyen gyümölcsöntettel vagy lekvárral. Jó étvágyat hozzá!
sütési hőfok: 160°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 26 cm
költség: 3000 Ft
A tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük. -Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. - Apránként lazán belekeverjük a keményre felvert tojásfehérjét és kivajazott, li...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesKézi habverővel jól összekeverjük a cukrot, a tojást és a margarint. A sütőporos lisztet és a tejet felváltva hozzákeverjük a masszához. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéből kemény habot verünk, a cukrot hozzáadjuk. A kemény habhoz kavarjuk a tojások sárgáját, majd a főzés nélküli csokoládékrémet. Kibélelünk sütőpapírral egy 25 x 35 c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zserbógolyó hozzávalóit összekeverjük egy tálban. Elsőre ne tegyük bele az összes lekvárt, mivel lehet, hogy kicsit kevesebb kell. De lehet, hogy kicsit több. Ez teljesen a lekvá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű