200 g kekszmorzsa (gabona)
50 g vaj
1 kg mascarpone
6 csapott ek porcukor
3 púpozott ek finomliszt
4 db tojás
200 g tejföl
1.Vegyünk egy 26 cm-es kerek, kapcsos tortaformát, és béleljük ki az alját sütőpapírral.
2.Olvasszuk fel a vajat, és törjük/daráljuk össze a kekszet.
3.Keverjük a vajat a kekszmorzsához, majd az így kapott keveréket egyenletesen nyomkodjuk bele a tortaforma aljába.
4.Tegyük előmelegített sütőbe, és süssük kb. 10 percig 160 fokon.
5.Egy nagy tálban dolgozzuk jól össze a mascarponét a liszttel és a cukorral, majd fakanállal egyenként keverjük bele a tojásokat, amíg homogén krémet nem kapunk. Legvégül keverjük hozzá a tejfölt.
6.Egy nagyobb tepsibe öntsünk kb. 2 ujjnyi vizet, a tortaformát pedig vonjuk be alufóliával.
7.Töltsük a krémet a tortaformába, tegyük a vízzel teli tepsibe, és süssünk kb. 1 órán keresztül 160 fokon. A torta akkor kész, ha a teteje halvány és a közepe még remegős.
8.Egy vékony pengéjű késsel vágjuk körbe a tortát, és hagyjuk hűlni szobahőmérsékleten kb. 2 órát.
9.Ezután tegyük hűtőbe min. 4 órára (célszerűen egy éjszakára).
10.Tálaljuk bármilyen gyümölcsöntettel vagy lekvárral. Jó étvágyat hozzá!
sütési hőfok: 160°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 26 cm
költség: 3000 Ft
A tésztához A 2 csomag vaníliás pudinporhoz hozzáadjuk az 5 evőkanál cukrot, és 900 ml tejjel pudingot főzünk. Ha elkészült, többször megkeverve kihűtjük. A tésztához kettévála...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a mézet. Összegyúrni. . Ha ne akar összeállni pici tejet adni hozzá. Tényleg piciket, mert amikor elkezded hozzáad...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztához az élesztőt felfuttatjuk egy kevés tej jel és cukorral. A többi hozzávalót, a tej kivételével egy tálba tesszük. Ha az élesztő felfutott, a többi hozzávalóhoz adjuk. A...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes