9 dl tej
10 dkg cukor
9 tojás
50 dkg eper
Felforralunk kilenc deci tejet tíz deka cukorral. Közben habbá verünk kilenc tojásfehérjét három deka kristálycukorral, és a forró tejbe mártogatott evőkanállal galuskákat szaggatunk a habból az édes tejbe. Egyperces forralás után megfordítjuk a tejben a galuskákat, hogy a másik felük is megfőjön, majd szűrőkanállal szitára tesszük, lecsurgatjuk. A tojások sárgáját simára keverjük egy púpos evőkanál cukorral, egy csomag vaníliás cukorral, két evőkanál liszttel meg egy deci hideg tejjel, és állandóan kevergetve szűrjük hozzá a tejet, amiben a hab főtt, meg ami a habgaluskákból lecsöpögött. Habverővel kevergetve, gőz fölött sűrű krémmé főzzük, kihűtjük, majd hozzákeverünk 50 deka leszemezett, villával összetört, vagy turmix gépben szétvert epret. Mély üvegtálba öntjük, tetejére habgaluskákat teszünk, és néhány szép gyümölcsszemmel díszítjük. Jégbe hűtve kínáljuk
Az egész tojásokat kikeverem a cukorral, hozzáadom az ecettel kevert szódabikarbónát (pezsegni kezd), majd a darált diót is belekeverem. Beleöntöm a tejfölt (most csak ez volt itth...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sűrített tejet fémtálba öntjük. Hozzáadjuk a kakaóport és a vajat, majd gőz fölött kevergetve sűrűbbre főzzük kb. 10 perc alatt. Ezután levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk. A m...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűLehet almás,diós,túrós is.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A tojást kikeverjük a cukorral. 2. Hozzáadjuk a pudingot, majd az olajjal és tejjel is elkeverjük. 3. Ezután a lisztet, majd a szódabikarbónát is hozzáadjuk. Sütőpapírral...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű