9 dl tej
10 dkg cukor
9 tojás
50 dkg eper
Felforralunk kilenc deci tejet tíz deka cukorral. Közben habbá verünk kilenc tojásfehérjét három deka kristálycukorral, és a forró tejbe mártogatott evőkanállal galuskákat szaggatunk a habból az édes tejbe. Egyperces forralás után megfordítjuk a tejben a galuskákat, hogy a másik felük is megfőjön, majd szűrőkanállal szitára tesszük, lecsurgatjuk. A tojások sárgáját simára keverjük egy púpos evőkanál cukorral, egy csomag vaníliás cukorral, két evőkanál liszttel meg egy deci hideg tejjel, és állandóan kevergetve szűrjük hozzá a tejet, amiben a hab főtt, meg ami a habgaluskákból lecsöpögött. Habverővel kevergetve, gőz fölött sűrű krémmé főzzük, kihűtjük, majd hozzákeverünk 50 deka leszemezett, villával összetört, vagy turmix gépben szétvert epret. Mély üvegtálba öntjük, tetejére habgaluskákat teszünk, és néhány szép gyümölcsszemmel díszítjük. Jégbe hűtve kínáljuk
Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a vaníliás cukrot, a tojást, az olajat és a felfutott élesztőt....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMelegítsük elő a sütőt. A vajat és a cukrot keverjük habosra. Adjuk hozzá a tojást, vanília kivonatot. Apránként adjuk hozzá a sütőporos lisztet, sót és szerecsendiót is. Egy tá...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyűa rizst a tejben felfőzzük majd hozzákeverjük hűtjük...majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a fahéjat a tojássárgát a cukorral kikeverjük azt is belekeverjük és a fehérjét kemény h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű