10 kifli
1 liter tej
6 tojás (sárgája és fehérje elválasztva)
3 evőkanál méz
15 dkg gyümölcscukor (10 + 5 dkg)
15 dkg darált mák
10 dkg margarin felkockázva
1 pici csipet só
A sütőt begyújtom. Egy porcelán tálban a tojások sárgáját 10 dkg gyümölcscukorral és a mézzel elkeverem, majd beleszórom a darált mákot és folyamatos kevergetés közben hozzáöntöm a tejet, majd a margarin kockákat beledobom.
Beteszem a tálat a mikrohullámú sütőbe és az egészet összemelegítem. Miközben melegszik a keverék, a kifliket felkarikázom és egy kb 35 x 25 cm-es tepsibe szórom, majd a felmelegített keveréket ráöntöm és óvatosan összeforgatom., míg a kifli karikák felszívják a nedűt.
A tojások fehérjét a csipet sóval és a megmaradt 5 dkg gyümölcscukorral kemény habbá verem és a tepsiben nagyjából elsimított gubán rusztikusan elkenem.
A sütőben addig sütöm míg a tojáshab teteje aranybarna lesz.
A vajat a porcukorral habosra kevertem, majd beletettem a vaníliaaromát, sót, egész tojást és a tejfölt. Robotgéppel egynemű masszává dolgoztam. A liszthez hozzáadtam a sütőport és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a túró és a barack nélkül összekeverjük. (Én robotgéppel szoktam) A túrót jól összetörjük, majd az alapmasszához adjuk. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd a mas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a túrót keverjük össze a cukrokkal, adjuk hozzá a tojást, a sót, az olajat, végül pedig a sütőporral előzetesen összekevert lisztet. Gyúrjuk össze, takarjuk le egy kon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, azután hozzáadjuk a többi hozzávalót. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a masszába. Közepes nagyság...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű