- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 2 van. cukor
- 2 tojás sárgája
Diós töltelék:
- 4 db tojásfehérje
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg darált dió
- 1/4 citrom leve, héja
- 1-2 cs. vaníliás cukor
- barack lekvár
Csokis krém:
- 30 dkg porcukor
- 2 tojás sárgája
- 3 ekanál tej
- 3 ek. liszt
- 3 ek kakaó
- 25 dkg rama margarin
1. A tojás kivételével a hozzávalókat jól elmorzsoljuk, majd a tojással
tésztává gyúrjuk.
A tésztát hűvös helyen vagy hűtőbe pihentetjük.
Ha kész a töltelék, akkor a tésztát 4-5 mm vastagra kinyújtjuk,
kiszaggatjuk kör alakú szaggatóval , és a kis köröket bele
nyomkodjuk a formába.
2. A tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. . A porcukros diót
egy kevés habbal elkeverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a többi
habot.
A kosárkák belsejét vékonyan ki lehet kenni lekvárral, majd a
habos diót elosztani mindegyik kosárba.
3. Előmelegített sütőbe kb 180 fokon , 15-17 perc alatt készre sütjük.
4. Ha csokisat szeretnénk, akkor a hozzávalókat a margarin
kivételéve felforraljuk, és ha kicsit hűl, belekeverjük a margarint.l
Ez a recept kb 40- 50 kosárkához jó.
Ha a fehérjét a cukorral verjük fel, szebb lesz, fényesebb a végeredmény.
Keverjük össze a lisztet a vaníliás cukorral és a tejjel. Sűrű palacsintatészta állagot fogunk kapni. Adjunk hozzá mazsolát, majd üssük bele a három tojást. Kézi habverővel kev...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy kb. 18 x 27 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd rakjuk ki az alját a keksszel. (szorosan egymás mellett legyenek) Öntsük bele egy serpenyőbe a hozzávalókat, majd áll...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babapiskótát késes aprítóban őröljük porrá vagy egy zacskóba téve hús klopfolóval vagy nyújtófával “verjük” nagyon apróra (ha nem akarjuk babapiskótával készíteni, akkor készítsü...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűJelenleg itt vagy: Főoldal > Sütemény receptek > Krémes sütik > Mimóza szelet Mimóza szelet recept Mimóza szelet Beküldve: 2012.07.14. Kategória: Krémes sütik Küldte: Va...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű