menu

Családireceptkönyv.hu

Császármorzsa mazsolával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg búzadara,
3 tojás,
5 dl nyers tej,
késhegynyi só,
8- 10 dkg porcukor,
1/2 citrom reszelt héja,
10 dkg vaj vagy zsír,
5 dkg mazsola.

Elkészítés:


A búzadarát tálba tesszük, ráöntjük a hideg tejet, jól összekeverjük és 30-40 percig pihentetjük, hogy a daraszemek megduzzadjanak. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, egy kis sót, megmosott, szárazra törölt citrom reszelt hóját (vigyázzunk, csak a sárga héjrészt reszeljük, a fehér belső héja keserű ízű), a cukor felét és jól eldolgozzuk. A pecsenyesütőt a zsírral együtt mérsékelten forró sütőbe tesszük, amíg a habot felverjük, a zsír megforrósodik. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és részletekben, óvatosan a tésztához keverjük. A tésztát a megforrósodott zsiradékba öntjük, nem keverjük össze; betesszük a sütőbe és mérsékelt melegen addig sütjük, amíg az anyag megalvad. Ekkor lapátkanállal összevagdaljuk, hozzáadjuk a forró vízben megmosott, megszárított mazsolát, a cukor megmaradt felét, jól összekeverjük, és visszatesszük a sütőbe. Kb. 10 perc múlva újból kivesszük, morzsára daraboljuk, és ha még nem sült volna meg, még 6-8 percre visszatesszük. Vigyázzunk, ne szárítsuk meg a tésztát. Porcukorral leszórva tálaljuk, kis üvegtányéron málnaszörpöt vagy egy kis hígított baracklekvárt adunk mellé.

Ha nincs sütőnk, mérsékelt melegen a tűzhelyen is süthetjük akkora lábasban, hogy a beleöntött tészta egy ujjnyi vastagságú legyen. Ha a tűzhelyen sütjük, a beöntött tésztát állandóan keverni kell.

Császármorzsa mazsolával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Epres – túrós szelet
Epres – túrós szelet

A piskótát a megszokott módon elkészítjük. A túrót kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, a citrom levével és héjával. A 10 db zselatinlapot vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk és mele...

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézeskalács (tíz perces bögrés)
Mézeskalács (tíz perces bögrés)

Mindent bele a robotgépbe. Ha összeállt a tészta, már nyújthatjuk is. A sütőt 170°-ra előmelegítjük. 10 percet sütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Csokis süti
Csokis süti

keverd ki a tojást a cukorral, majd öntsd bele az olajat, a tejet, és robotgéppel jól keverjük el. Tegyük hozzá a mazsolát, majd apránként szitáljuk bele a lisztet is. – Kikent...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Mézes lap
Mézes lap

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk