Családireceptkönyv.hu

Mézeskalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
15 dkg porcukor
25 dkg vegyes virágméz
5 dkg margarin
1 tojás
4 púpos kk szódabikarbóna 1/2 ek mézeskalács fűszerkeverék

Elkészítés:


Összekeverni, gyúrni, nyújtani és szaggatni. tojással megkenni, sütőben megsütni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Almás pite-golyó
Almás pite-golyó

A meghámozott, kimagozott almát lereszeljük, és a cukorral, kevés citromlével, a vaníliaaromával és a fahéjjal puhára pároljuk. A vízzel a pudingport csomómentesre keverjük, hozzáa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Almás-diós kefires pite
Almás-diós kefires pite

Nagy tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. Hozzáöntjük a külön tálban elkevert egész tojásokat és a kefirt. Lassú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Somlói galuska - eredeti recept szerint
Somlói galuska - eredeti recept szerint

Először érdemes az öntetek elkészítéséve kezdeni, mert úgyis hidegen kell azokat felhasználni. 1. A vaníliakrémhez kikeverjük a pudingport a cukorral, tojássárgákkal, vaníliás cu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Non plus ultra
Non plus ultra

Tészta A tészta hozzávalóit összegyúrjuk (persze a vaj szobahőmérsékletű), ezután kb 20 percre hűtőbe tesszük. Kisodorjuk kb. 2 mm vastagra, és kiszúrjuk őket kb. 2 c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk