Családireceptkönyv.hu

Szilvásgombóc pitébe álmodva


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

30 dkg liszt
20 dkg vaj
1 tojás
1 ek cukor
1 kávéskanál sütőpor
csipetnyi só
1-2 kanál tejföl, ha nem akar összeállni a tészta


Töltelékhez:

20 db közepes magbaváló szilva
2 evőkanál cukor
1 mokkás kanál fahéj
2-3 marék zsemlemorzsa


1 tojássárga a kenéshez

Elkészítés:


A szilvákat mosás után félbevágjuk és kimagozzuk.
Egy 30 cm-es kerek piteformát vajazzunk ki.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval gyorsan tésztát gyúrunk.
Lisztezett felületen kettévesszük és a pitesütő formájára nyújtjuk. Beleigazítjuk a formába, megszórjuk zsemlemorzsával és belsejükkel felfelé kirakjuk a felezett szilvákkal.
A cukor és fahéj keverékével hintsük meg a szilvákat.
A másik kinyújtott tésztából derelyeszaggatóval 1-1,5 cm-es csíkokat vágunk és feldíszítjük vele a pitét, vághatunk különböző formákat is, a fantáziánkra hagyatkozva. Befedhetjük akár teljesen, de akkor villával szurkáljuk meg. Végül tojássárgával lekenjük.
35 perc alatt szép zsemleszínűre sütjük.
Porcukorral tálaljuk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hókifli
Hókifli

A tésztához a hozzávalókat jól összedolgozzuk,majd enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval(Nekem nem volt ekkora,egy poharat használtam aminek az átmérője 8cm)ki...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Linzercsiga
Linzercsiga

A lisztet összekeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a tojást, összemorzsoljuk a vajjal és összegyúrjuk a tésztát. Két részre osztjuk, az egyik felébe belegyúrjuk a kakaóport. Külön-k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Receptek
Mákos csoda, FB sütis csoport
Mákos csoda, FB sütis csoport

A tészta összes hozzávalóját összegyúrjuk, két részre osztjuk. Az egyiket kb. 25x40cm-es kivajazott tepsibe tesszük, megkenjük lekvárral és ráöntjük a tölteléket. Erre rátesszük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Görög baklava
Görög baklava

Készítsünk elő egy 23x33 cm-es tepsit. A réteslapokat vegyük ki a fagyasztóból fél órával a sütemény készítése előtt. A felengedett réteslapokat vágjuk a tepsi méretére. Takarj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk