Piskóta:
Krém:
20 dkg porcukor
20 dkg margarin
1/2 l tej
3 ek liszt
10 dkg darált dió
kis rum
Máz:
5 tojásfehérje
25 dkg cukor
Krém:
A tejet a liszttel megfőzzük, ha kihűlt hozzákeverjük a cukrot és margarint. Még hozzáadjuk a darált diót és a rumot.
Máz:
A tojásfehérjéket felverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd így gőz fölött jó keményre felverjük és a krémre kenjük és hagyjuk száradni.
6 tojássárgáját 18 dkg porcukorral kikeverünk, adunk hozzá 0,5 dl étolajat és 3 evőkanál vizet. Jól kikeverjük. 6 tojásfehérjét kemény habbá verünk, hozzákeverjük a tojássárgához....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fenti hozzávalókat összegyúrjuk, jól kidolgozzuk, kinyújtjuk, kiszaggatjuk. 180 fokon kb. 8 perc alatt megsütjük. Nem szabad, hogy barna legyen. 2 db-ot lekvárral összeragasztunk...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA sütőt előmelegítjük 180 fokra légkeverés nélkül, alsó-felső mód (160 fok légkeveréssel) és egy 24 cm-es tortaformát kikenünk vajjal. Én ehhez mindig a sütihez kimért vajból vesze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA recept csupán ennyi: A túrót jó alaposan elkeverjük a búzadarával, a prézlivel a tojásokkal és a porcukorral. Ezután ízesítjük egy egész citrom héjával és egy pici sót is tesz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű