Családireceptkönyv.hu

Húsvéti különlegesség


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Piskóta:

Krém:
20 dkg porcukor
20 dkg margarin
1/2 l tej
3 ek liszt
10 dkg darált dió
kis rum

Máz:
5 tojásfehérje
25 dkg cukor

Elkészítés:


Krém:
A tejet a liszttel megfőzzük, ha kihűlt hozzákeverjük a cukrot és margarint. Még hozzáadjuk a darált diót és a rumot.

Máz:
A tojásfehérjéket felverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd így gőz fölött jó keményre felverjük és a krémre kenjük és hagyjuk száradni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sós sütemény/füstölt sajtos pogácsa
Sós sütemény/füstölt sajtos pogácsa

A hajtogatáshoz: - 5 dkg puha vaj vagy margarin - 12 dkg füstölt sajt reszelve (esetleg a hajtogatásnál lehet sima trappista sajt is, de a tetejére már mindenképp füstölt sajtot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Csokoládé ganache
Csokoládé ganache

A tejszínt egy nagyobb lábasba tesszük, amiben kényelmesen tudjuk elkeverni majd a csokit. Melegítsük fel forráspontig a tejszínt, majd az összetört csokoládét tegyük bele. Ily...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Márti
Zalai kelt rétes recept
Zalai kelt rétes recept

A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a tojást, sót és az élesztős tejet. Majd a többi tejet fokozatosan adagolva -szükség szerint- bedagasztjuk a tésztát. Akkor jó,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
"gyors" finom fánk
"gyors" finom fánk

A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. 2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. 3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez azér...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk