50 dkg. liszt,
10 dkg. cukor,
20 dkg. zsír-vagy vaj 30 dkg,
4 ek. tej,
2 dkg. élesztő,
2 db. tojássárgája,
2 kh. szódabikarbóna-"késhegynyi"
2 csipet só,
20 dkg. cukor,
kb. 40 dkg. barackíz-lekvár,
30 dkg. őrölt dió,
rumaroma,
1 db. citrom reszelt héja.
Csokoládébevonat.
2 tábla étcsoki,
5 ek. olaj.
A lisztet a zsírral, cukorral elmorzsoljuk, majd a tojássárgájával, sóval, szódabikarbónával, a langyos cukros tejben felfuttatott élesztővel tésztát készítünk.
A tésztát jól kidolgozzuk és 3 részre osztjuk. Mindhármat késfoknyira kinyújtjuk. Az első lapot a zsírozott, lisztezett tepsibe helyezzük és megkenjük baracklekvárral, majd rászórjuk a cukros dió felét. "A cukros dióba reszeltem bele az 1 db. reszelt citromhéjat és összekevertem." Ezután én óvatosan csepegtettem rá rumaromát. Ráhelyezzük a másik lapot, megkenjük lekvárral, meghintjük a maradék cukros dióval. Erre a lapra is locsoltam egy kevés rumaromát. Ráhelyezzük a 3. lapot és 1 órát kelni hagyjuk. Lassú tűznél sütjük, ha kihűlt csokimázzal bevonjuk.
Csokimáz:
A két tábla étcsokit az 5 ek. olajjal a mikróban felolvasztottam, majd rákentem a tésztára. Ha megdermedt, hosszúkás szeletekre vágjuk.
Jó étvágyat kívánok.
lisztet, a margarint és a tojás sárgájákat összegyúrjuk a tejjel és cukorral felfuttatott élesztővel. Kettő cipót formálunk belőle és 20 percig pihentetjük. A tojások fehérjét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgát a cukorral elkezdem nagyon erősen keverni, míg teljesen kifehéredik. Hozzáteszem a fahéjat, a diót és a répát, és a vizet. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá ve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés Gesztenyés-csokoládés pohárkrém A csokoládés réteghez a tejszínt forráspontig hevítjük, beletördeljük a csokoládét. 5 percig állni hagyjuk, majd alaposan elkeverj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűsütőt előmelegítjük 200 fokra, majd egy nagyméretű tepsit kibélelünk sütőpapírral. A töltelékhez a kakaóport összekeverjük a porcukorral. A túrót összekeverjük a porcukorral, a...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű