10 dkg olvasztott vaj
5 dkg cukor
0,5 dl méz
1 tojás
2 tk szódabikarbóna
0,5 tk só
1,5 tk fahéj
0,5 tk szerecsendió
20 dkg liszt
4 dkg cukor tálkában
1. Vajat mikróban megolvasztjuk, összekeverjük a többi hozzávalóval, és minimum 2 órára a hűtőbe tesszük
2. Kézzel dió nagyságú golyót formázunk belőle, meghempergetjük cukorban, majd sütőpapíros tepsire tesszük, 8 cm távolságra.
3. 200 fokon 10-12 percig sütjük, pihentetjük 2 percig, rácson kihűtjük.
20 db
A hozzavalokat összevegyitjük, a felfutatott élesztüt beleteszük és jol megdagasztjuk.Egy félorai kelés utan a tésztát négy részre osztjuk.Mindegyiket még egyszer elfelezzük.Ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben elkeverjük a sütőport. A puha margarint / vajat habosra keverjük a csipet sóval és a kristálycukorral., majd hozzáadjuk a lisztet és homogénre keverjük. Egy elég sűrű,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz egész tojásokat a cukorral habosra kevertem, majd a többi hozzávalókat is hozzákevertem - az alma kivételével. A reszelt almát utolján óvatosan egy fakanállal belekevertem.
Elkészítési idő: 20 perc+ sütés Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összedolgozzuk és 4 mm vastagra nyújtjuk, szaggatjuk majd előmelegített sütőben sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű