1 tasak vaníliaízű Puding
4 evőkanál cukor
400 ml almalé (100%-os)
200 ml hideg tejszín
1 piros alma
Néhány fehér ill. piros szőlőszem
2 evőkanál baracklekvár
1 evőkanál almalé vagy víz
A pudingot a tasakon lévő leírás szerint, de csak 400 ml almalével készítjük el. A tetejét fedjük le fóliával, hogy ne bőrösödjön, és hagyjuk kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a pudingba. A kész krémet egy nagy vagy négy kis desszertes tálba szedjük és elsimítjuk. Az almát megmossuk, negyedeljük, eltávolítjuk a magházát, majd egészen vékony gerezdekre vágjuk, és ezzel díszítjük a pudingot. A szőlőszemeket is megmossuk, és dekoratívan a desszert közepére halmozzuk. A baracklekvárt átnyomjuk egy szitán és felforraljuk az almalével vagy vízzel, majd megkenjük vele a gyümölcsök tetejét. Így az alma nem fog megbarnulni. A kész desszertet tálalásig hűtőszekrényben tároljuk.
Szezontól függően díszíthetjük a desszertet szőlő helyett más gyümölcsökkel is, pl. eperrel.
A lisztet, kakaóport, a csipet sót, és a sütőport összekeverjük. A csokit vízgőz felett felolvasztjuk. A margarint habosra keverjük a cukorral és a tojással. Apránként belekeverj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 4 egész tojást a cukorral habosra kikeverjük (legjobb robotgéppel csinálni), hozzáadunk 1 csomag vaníliás cukrot, pici sót. A 25 deka lisztet apránként hozzákeverjük, utána a cso...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát készítünk egy közepes (28*35 cm-es) tepsiben, majd kihűtjük. A kihűlt piskótát két lapba vágjuk. A krémhez a pudingport felfőzzü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztben elkeverjük a sütőport, a cukrot, majd elmorzsoljuk benne a zsírt, hozzáadjuk a tojást és annyi tejfölt, hogy egy jól gyúrható és könnyen nyújtható tésztát kapjunk. (...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes