1 tasak vaníliaízű Puding
4 evőkanál cukor
400 ml almalé (100%-os)
200 ml hideg tejszín
1 piros alma
Néhány fehér ill. piros szőlőszem
2 evőkanál baracklekvár
1 evőkanál almalé vagy víz
A pudingot a tasakon lévő leírás szerint, de csak 400 ml almalével készítjük el. A tetejét fedjük le fóliával, hogy ne bőrösödjön, és hagyjuk kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a pudingba. A kész krémet egy nagy vagy négy kis desszertes tálba szedjük és elsimítjuk. Az almát megmossuk, negyedeljük, eltávolítjuk a magházát, majd egészen vékony gerezdekre vágjuk, és ezzel díszítjük a pudingot. A szőlőszemeket is megmossuk, és dekoratívan a desszert közepére halmozzuk. A baracklekvárt átnyomjuk egy szitán és felforraljuk az almalével vagy vízzel, majd megkenjük vele a gyümölcsök tetejét. Így az alma nem fog megbarnulni. A kész desszertet tálalásig hűtőszekrényben tároljuk.
Szezontól függően díszíthetjük a desszertet szőlő helyett más gyümölcsökkel is, pl. eperrel.
A langyos, cukrozott tejben futtassuk fel előre az élesztőt. A tojásokat vegyük ki a hűtőszekrényből, hogy felhasználásra szobahőmérsékletű legyen. Aranygaluska A lisztet átsz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összekeverjük, zsírozott , lisztezett tepsibe öntjük, tetejére elosztva rárakjuk a gyümölcsöt, majd bőven megszórjuk kristálycukorral. Forró sütőben 200 C-on...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukorból és a vízből szirupot főzünk és kihűtjük. A kókuszt összekeverjük a tejporral. A kihűlt szirupot kikeverjük a margarinnal, majd ehhez hozzáadjuk a kókuszos tejport. 1 órá...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA muffin hozzávalóit összekeverjük. Muffinformába tesszük, és előmelegített sütőben megsütjük. A krémhez a tejszínt, a porcukrot, a zselatinfixet felverjük, majd ételfestékkel me...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű