-6 db tojás,
-laponként 3-4 evő kanál kristálycukor,
-2 kis doboz tejföl,
-2 evőkanál keserű kakaó por,
-4 db étkezési zselatin,
-8 dl víz,
-2-3 dl tetszőleges színű szörp.
Elkészítés:
(mielőtt bármihez is hozzákezdek a tepsit amibe akarom csinálni a hűtőbe teszem egyenes felületre vagy akár mélyhűtőbe)
1. lap:
(minden lap elkezdése előtt 2 dl hideg vizet egy edénybe kimérek és 1 zselatin port beleszórok, és míg elkészítem a lapot addig el fog olvadni a vízben. FONTOS HOGY NEM SZABAD MÉG ALÁGYÚJTANI.
3 db tojást szétválasztok a sárgájába is és a fehérjébe is 1,5-2 kanál kristálycukrot rakok. A fehérjét először kemény habbá verem hogy ne érezzem a cukor kristályait, majd a tojás sárgáját is ugyan így. Majd ha mindkettő kellően kemény akkor összekavarom őket és az elolvadt zselatinos vizet most kicsit felmelegítem hogy víz tiszta legyen, kicsit várok vele, hogy hűljön, majd hozzá keverem a tojásokhoz még fakanállal kavarom a masszát hogy jól összeálljon majd ha kellően lehűlt önthetjük az előhűtött tepsibe.
2. lap:
(a zselatinnal úgy járok el mint az 1. lapnál)
mindent úgy csinálunk mint az előző lapnál csak annyi különbséggel hogy amikor a tojássárgáját elég fehérré vertük a keserű kakaóport belekavarjuk és a többi ugyan az mint az előző. Mielőtt az előző lapra öntjük győződjünk meg róla hogy meg dermedt e elégé. Az ujjunkkal nézzük meg, és ha még nem elég dermedt (gumi) akkor várjunk vele még egy kicsit. Addig előkészíthetjük a többit.
3. lap:
(zselatinról ne feledkezzünk meg a vízbe tenni oldani, ahogy az előzőknél)
a tejfölt egy keverő tálba tesszük, belerakjuk a 4 kanál kristálycukrot, és addig kavarjuk míg kristálymentesre kavarjuk, majd a zselatint az előzőekhez hasonlóan felmelegítjük víz tisztára, hűl egy kicsit majd összedolgozzuk a tejföllel és mikor lehet akkor az előző lapokra öntjük!
4. lap:
(zselatint ugyan úgy mint eddig, úgymond áztatjuk)
a szörpbe belekeverjük a a k. cukrot, feloldjuk benne teljesen, majd a felolvasztott lehűtött zselatinnal összekeverjük és ha lehet a lapokra öntjük.
Lehet piros-fehér-zöld is.
Mascarpone+ cukor + Tojássárgája --> kikeverni Tojásfehérjét habbá, majd hozzáadni az előbbi masszához.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNem lesz túl nehéz dolgod, a legnagyobb munka talán a túró áttörése lesz, így kezdd is azzal. Végy egy alkalmas szűrőt, és nyomkodd át rajta a túrót. A porcukrot keverd össze a van...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejbe megfőzöd a búzadarát keményre. Hozzákevered a túrót és kicsit hagyod állni. Addig megpirítod a zsemlemorzsát kicsi olajon vagy zsíron és adsz hozzá cukrot. A túrós masszábó...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElőször elkészítjük a túró tölteléket.A túrót keverjük ki a tojással,cukorral,van.cukorral,tojással,hozzáadjuk a citrom héját ,búzadarát. A tojássárgáját elkeverjük a cukorral,adj...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű