500 g keksz - háztartási (darált)
4 evőkanál kakaópor
250 g vaj - kókuszzsír is lehet
80 g kristálycukor
2 dl 1,5%-os tej - laktózmentes is lehet
rumaroma
vaníliaaroma
A tetejére
2 tábla étcsokoládé (60%+-os)
Az eredetit itt találtam, de változtattam rajta némiképp: http://aprosef.hu/sport_szelet_recept
Mivel az iskolába kellett, és vannak laktózérzékeny osztálytársak, ilyen változatot készítettem, de valójában nincs jelentősége. Valódi rummal is lehet, ezt szintén kihagytam a célközönség érdekében.
Szóval a szilárdakat összekeverjük, a tejben a vajat felolvasztjuk (nem kell forralni). Az aromákkal a szilárdakat meglocsoljuk (ízlés szerint), majd nyakonöntjük a tejes vajjal. összekeverjük, és folpackkal bélelt tepsibe nyomkodjuk. Olyan tepsit válasszunk, hogy kb 1 cm magas legyen. Hűtőbe tesszük.
Amíg dermed, gőz fölött felolvasztjuk a csokit, majd a dolog tetején szépen elsimítjuk. Visszatesszük dermedni, hogy könnyen szeletelhető legyen (este csináltam, így nem ettük meg ebben a félkész állapotában). Ha a csoki megkeményedett, deszkára borítjuk és felszeleteljük.
Ha csak később akarjuk felszolgálni, gyorsan dugjuk el, nehogy valaki meglássa!
Hűvös helye érdemes tárolni, mert olvadékony természetű.
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. 2. A gyömölcsöket mosd meg, és vagdosd őket falatnyi darabkákra, közben pedig dobáld őket a keverőtáladba. 3. Add hozzá a fahéj, a cukor felét,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd kókuszolajjal kikent palacsintasütőbe merőkanálnyi masszát szétoszlatva kisütjük. Ebből a mennyiségből a palacsintasütő méreté...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét a cukorral és 6 ek. vízzel kemény habbá verjük. Tovább habosítjuk, majd belekeverjük a kézi habverővel habosra kevert tojások sárgáját és a maradék 6 ek vizet. A...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesFagyasztott réteslapból is elkészítheted ezt a süteményt. Egyenként kenj meg olvasztott vajjal 3 réteslapot, majd tedd sütőpapírral bélelt tepsibe és halmozd rá a tölteléket. Fedd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű