500 g keksz - háztartási (darált)
4 evőkanál kakaópor
250 g vaj - kókuszzsír is lehet
80 g kristálycukor
2 dl 1,5%-os tej - laktózmentes is lehet
rumaroma
vaníliaaroma
A tetejére
2 tábla étcsokoládé (60%+-os)
Az eredetit itt találtam, de változtattam rajta némiképp: http://aprosef.hu/sport_szelet_recept
Mivel az iskolába kellett, és vannak laktózérzékeny osztálytársak, ilyen változatot készítettem, de valójában nincs jelentősége. Valódi rummal is lehet, ezt szintén kihagytam a célközönség érdekében.
Szóval a szilárdakat összekeverjük, a tejben a vajat felolvasztjuk (nem kell forralni). Az aromákkal a szilárdakat meglocsoljuk (ízlés szerint), majd nyakonöntjük a tejes vajjal. összekeverjük, és folpackkal bélelt tepsibe nyomkodjuk. Olyan tepsit válasszunk, hogy kb 1 cm magas legyen. Hűtőbe tesszük.
Amíg dermed, gőz fölött felolvasztjuk a csokit, majd a dolog tetején szépen elsimítjuk. Visszatesszük dermedni, hogy könnyen szeletelhető legyen (este csináltam, így nem ettük meg ebben a félkész állapotában). Ha a csoki megkeményedett, deszkára borítjuk és felszeleteljük.
Ha csak később akarjuk felszolgálni, gyorsan dugjuk el, nehogy valaki meglássa!
Hűvös helye érdemes tárolni, mert olvadékony természetű.
Egy mély tálba beleszórjuk a kétféle lisztet, majd összekeverjük. A liszt közepébe mélyedést (fészket) készítünk. A mélyedésbe beleöntjük a 0,5 dl langyos tejet, szórunk a tejbe eg...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: NehézElőször a zsiradékot a lisztel elmorzsoljuk,majd a többi hozzávalóval sima tésztát gyúrunk, én 3 felé osztottam (ha teljes adagot csinálok 4 részre) és éjszakát hűtőben pihentetjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit a szokásos sorrendben (először a folyadékok, utána a liszt, tetejére az élesztő) a kenyérsütőgép tartályába tettem az olvasztott vaj kivételével, majd beind...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyik felét egy 20*33 cm-es tepsibe nyújtjuk. A töltelékhez a tojások fehérjét a cukrokkal keményre felverjük, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű