Családireceptkönyv.hu

Zserbó (Bettitől)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
1 margarin
6 kanál cukor
1 pohár tejföl
2 tojássárgája
2 dkg élesztő
pici só
csokimázhoz: 3 kanál víz, 5 kanál cukor, 2 kanál kakaó, 1 kocka vaj

Elkészítés:


Ezt összegyúrjuk, félóráig piheni hagyjuk. Három lapot nyújtunk, lekvárral kikenni és dióval megszórjuk a végén.
Csokimáz (a tetejére) víz + cukor + kakaó = 4 percig főzni, majd egy kocka vajat kell belekeverni és kész :)

Zserbó (Bettitől)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kókuszos csiga
Kókuszos csiga

Az élesztőt langyos tejben egy csipetnyi cukorral felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk az élesztős tejet, olvasztott margarint, és a tojások sárgáját. Jól összedolgozzuk, majd 3 c...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: keria
Pogácsa
Pogácsa

A lisztet egy nagy tálba öntöm, hozzáadom a cukrot, a sót és a tojásokat. A tojásokat felverve keverem bele (teszek félre belőle a pogácsák tetejének a kenésére). A margarint és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Nikolett
Gesztenyés-babapiskótás krémes
Gesztenyés-babapiskótás krémes

Az alaphoz valókat jól összekeverjük, gyúrjuk! Ajánlatos fokozatosan adagolni a tejet, nehogy túl lágy legyen. Krém: a margarin kivételével felfőzzük, majd ha kihűlt,...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Györgyi
Almás, krémes piskóta
Almás, krémes piskóta

Egy közepes tepsi alját alufóliával kibéleljük, Ramával enyhén kikenjük, az almát meghámozzuk és vékonyra szeleteljük (uborkareszelőn). Az almát az alufóliára terítjük. A tojássárg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk