- 5 közepes szelet teljes kiőrlésű kenyér
- 3 tojás
- 4 evőkanál 1:4 édesítő
- 1 liter tej
- 5 evőkanál darált mák
- 1 csomag zero vanillin
◾️A kenyérszeleteket felkockázzuk és egy kisebb sütőedény vagy tepsi aljára pakoljuk a felét.
◾️A tejet melegíteni kezdjük.
◾️A tojások sárgáját 2 kanál édesítővel és a zero vanillinnel kikeverjük.
◾️Adunk hozzá a langyos tejből és csomómentesre keverjük.
◾️Folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a többi tejhez és besűrítjük (nem lesz nagyon sűrű).
◾️A sütőedényben lévő kenyereket meglocsoljuk a negyedével, majd megszórjuk 2,5 evőkanál mákkal. (Ha szeretnétek még plusz édesítőt is szórhattok rá, de nekem úgy nagyon édes.) Jöhet a kenyér másik fele, a sodóból egy újabb negyed rész és a mák.
◾️190°-ra előmelegített sütőben 15 percet sütjük.
◾️A tojások fehérjét 2 kanál édesítővel habbá verjük és egy habzsákból a mákos guba tetejére nyomjuk.
◾️Még kb. 5 percre visszatesszük a sütőbe, hogy a hab megpiruljon rajta.
◾️Tálaláskor kínáljuk hozzá a megmaradt sodót.
A tésztához összekeverjük a lisztet a dióval, a fahéjjal, a sóval és a szódabikarbónával. A tojást kissé habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük a megtiszított és lereszelt rép...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KözepesA sütőporos, szitált lisztet összemorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a cukrot, kakaót, tojásokat, s összegyúrjuk. 2 lapra nyújtjuk. Az egyiket kikent, lisztezett közepes tepsibe...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat kimérem, összedolgozom, eléggé lágy masszát kapok. Mivel mi jobban szeretjük a kisebb méretű kekszeket, csak dió-fiókányi darabokat gömbölyítek a tésztából. Sütőpap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskóta: A 3 tojást kettéválasztjuk, a fehérjéhez teszünk a cukrot és keményre kavarjuk, majd a sárgáját egyenként belekavarjuk. Végül hozzáadjuk a lisztet és az olvasztott, de...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes