- 5 közepes szelet teljes kiőrlésű kenyér
- 3 tojás
- 4 evőkanál 1:4 édesítő
- 1 liter tej
- 5 evőkanál darált mák
- 1 csomag zero vanillin
◾️A kenyérszeleteket felkockázzuk és egy kisebb sütőedény vagy tepsi aljára pakoljuk a felét.
◾️A tejet melegíteni kezdjük.
◾️A tojások sárgáját 2 kanál édesítővel és a zero vanillinnel kikeverjük.
◾️Adunk hozzá a langyos tejből és csomómentesre keverjük.
◾️Folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a többi tejhez és besűrítjük (nem lesz nagyon sűrű).
◾️A sütőedényben lévő kenyereket meglocsoljuk a negyedével, majd megszórjuk 2,5 evőkanál mákkal. (Ha szeretnétek még plusz édesítőt is szórhattok rá, de nekem úgy nagyon édes.) Jöhet a kenyér másik fele, a sodóból egy újabb negyed rész és a mák.
◾️190°-ra előmelegített sütőben 15 percet sütjük.
◾️A tojások fehérjét 2 kanál édesítővel habbá verjük és egy habzsákból a mákos guba tetejére nyomjuk.
◾️Még kb. 5 percre visszatesszük a sütőbe, hogy a hab megpiruljon rajta.
◾️Tálaláskor kínáljuk hozzá a megmaradt sodót.
A hozzávalókat csomómentesre keverjük. A tepsit (27x30 cm) vastagon kizsírozzuk, a masszát beleöntjük és alsó-felső sütés üzemmódban 220 °C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgabarackok harmadát nagyon kevés (1 evőkanál) cukorral lábasba teszem, tűzre teszem, kevergetem és felforralom, majd botmixerrel pépesítem. A végeredmény egy enyhén édes, fris...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk és hűtőben 1-2 óráig pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán 2 mm vastagságúra nyújtjuk és kiszaggatjuk a korongokat, majd s...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy könnyen sodorható, rugalmas tésztát kapjunk. 4 cipót formálunk,egyenként tepsi méretre sodorjuk és világosra megsütjük. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű