Hozzávalók
5 tojásos csokis piskóta
5 tojás
12 dkg liszt
10 dkg cukor
2 kanál holland kakaópor
1 csg sütőpor
fél dl olaj
fél dl víz
Töltelék
25 deka gesztenyemassza
6 szem aszalt szilva
2,5 deci tejszín
3 deka porcukor
A tetejére
10 deka étcsoki
5 deka fehér csokoládé
5 deka margarin
fél deci olaj
A tojásokat szétválasztom.
A fehérjét 6 deka cukorral felverem
A sárgáját a maradék cukorral vízzel olajjal és a kakaóporral habosra kikeverem.
A csokis masszába a felvert fehérjét belekeverem ,és utána hozzáadom a sütőporos lisztet.34x32-es sütőpapiros tepsibe simítom és 170 fokon 15 perc alatt megsütöm
Amikor kisült és kihűlt a tészta két lapra vágom.
A krémhez a tejszínt a cukorral felverem, a gesztenyemasszához adom az aszalt gyümölcsöt apró kockákra vágom és a krémbe keverem.
Ezzel a krémmel az egyik lapot megtöltöm és a másikat a tetejére teszem.
A csokoládékat gőz felett felolvasztom és a felső lapra márványozottan teszem
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. (Én aprítógépbe adagoltam mindent, majd alaposan összekevertem, kiborítottam és összegyúrtam.) Kinyújtjuk, és – sütőpapírral bélelt – formába tes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kikeverjük a cukorral és a puha vajjal. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a kakaóporral és a zabpehellyel, és hozzáadjuk az apróra vágott és a darált diót is. A di...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a túrót, az édesítőt, a vaníliát, a citromhéját, a tejfölt, és a kockára vágott barackot. A tojást kettéválasztjuk a fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük és óv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást habverővel elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot, tejet. A lisztet elkeverjük a sütőporral, egy csipet sóval, és a darált diót hozzáadjuk. A két keveréket összeöntjük, elk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű