Hozzávalók
5 tojásos csokis piskóta
5 tojás
12 dkg liszt
10 dkg cukor
2 kanál holland kakaópor
1 csg sütőpor
fél dl olaj
fél dl víz
Töltelék
25 deka gesztenyemassza
6 szem aszalt szilva
2,5 deci tejszín
3 deka porcukor
A tetejére
10 deka étcsoki
5 deka fehér csokoládé
5 deka margarin
fél deci olaj
A tojásokat szétválasztom.
A fehérjét 6 deka cukorral felverem
A sárgáját a maradék cukorral vízzel olajjal és a kakaóporral habosra kikeverem.
A csokis masszába a felvert fehérjét belekeverem ,és utána hozzáadom a sütőporos lisztet.34x32-es sütőpapiros tepsibe simítom és 170 fokon 15 perc alatt megsütöm
Amikor kisült és kihűlt a tészta két lapra vágom.
A krémhez a tejszínt a cukorral felverem, a gesztenyemasszához adom az aszalt gyümölcsöt apró kockákra vágom és a krémbe keverem.
Ezzel a krémmel az egyik lapot megtöltöm és a másikat a tetejére teszem.
A csokoládékat gőz felett felolvasztom és a felső lapra márványozottan teszem
Az élesztőt futtasd meg kb. egy deci langyos, enyhén cukrozott tejben, egy evőkanálnyi olvasztott vajat pedig keverj el egy púpozott evőkanál cukorral és a 3 tojás sárgájával. Add...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Előbb sütünk egy 8 tojásos olajos-tejes piskótát. A tojások sárgáját felverem a porcukorral, beleteszem az olajat, a tejet, majd a liszttel elkevert sütőport és kakaót. 2. H...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez az almát kis kockára vágjuk, majd egy lábasban a fahéjjal, és az édesítőszerekkel felforraljuk. Ha felforrt, hozzáadjuk a vízzel simára elkevert tápióka keményítőt é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a tészta többi hozzávalóival gyorsan összegyúrjuk. A tésztát folpackba csomagolva legalább 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni. A hűtőből...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű