Tészta:
40 dkg liszt
25 dkg ráma
2 dl tejföl
csipet só
Töltelék:
bármilyen kemény lekvár
A tésztát összeállítjuk (nem tévedés összesen 3 alapanyag+a csipet só)...és egy éjszakára a hűtőbe tesszük ....másnap elnyújtjuk téglalap alakúra. Teszünk a hosszabbik oldalra egy vékony csík lekvárt, majd tekerünk egyet rajta és ezt a lekváros "rudat" levágjuk és feldaraboljuk kis rudakra....majd újra lekvár+hajtás stb.....sütőpapíros tepsibe rakjuk egymás mellé a kis rudacskákat, de ne érjen össze mert egy kicsit dagad sütéskor, majd előmelegített 180 fokos sütőben rózsaszínűre sütjük és még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk. Nagyon finom és egy adag sosem elég ...az állaga és az íze kicsit a hájas sütire emlékeztet, omlós és réteges,,,
Lekvárral, dióval, mákkal , olyan mint a hókifli, csak egyszerűbb az elkészítése!
A túrót a tejföllel, a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverem. Felfőzöm a zselatint, beleöntöm a túróba, majd jól elkeverem. Őzgerincformába öntve irány a mélyhűtő. Kb3óra múlva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a sütőporral, margarinnal, hozzáadjuk a cukrot, a kakaót, tojást és összegyúrjuk. Kettéosztjuk a tésztát, és két lapot készítünk. Az egyiket kikent közep...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat összekeverem, majd hozzáadom a vizet, mindezt jól elkeverem (inkább lágy ragadós, mintsem gyúrható tésztát kapunk), majd 12 órát pihenni hagyjuk (én este össz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat egy edényben megolvasztottam, majd félrehúztam a tűzről és hozzákevertem minden hozzávalót, én most mézet használtam, de lehet bármit. Cukor helyett is jó a nyírfacukor va...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű