A fekete réteghez:
15 dkg margarin
4 ek. cukor
3 ek. kakaópor
2 tojás
20 dkg darált keksz
7 dkg kókuszreszelék
5 dkg darált dió
2 dl tej
A fehér réteghez:
12,5 dkg margarin
1 dl tejszín
2 ek. vanília pudingpor
10 dkg cukor
A tetejére:
10 dkg étcsoki
1 ek. margarin
A fekete réteghez megolvasztom a margarint a cukorral és a kakaóporral. Hozzáadom a tojást, és addig keverem, amíg besűrűsödik. Ekkor azonnal leveszem a tűzről, és beleteszem a kekszet, a kókuszreszeléket, a darált diót, majd annyi tejet adok hozzá, hogy sűrű masszát kapjak. Kb. 20x20 cm-es tepsi alján elterítem.
A fehér réteghez kikeverem a margarint, a tejfölt és a pudingport. Hozzáadom a cukrot, és könnyű krémmé keverem, rásimítom a kekszes rétegre.
Gőz fölött megolvasztom a csokoládét, hozzákeverem a margarint, langyosra hűtöm, majd rákenem a krémre.
Legalább 2 órára hűtőbe teszem,majd kockákra vágom.
1. A tojásokat habosra keverjük a cukorral (fehéredésig), majd hozzáadjuk az olvasztott (de kihűlt) vajat és a tejet, végül a sütőporral, csipet sóval és reszelt citromhéjjal elke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA puha vajat a porcukorral nagyon habosítsuk ki. A lisztet és a kakaóport keverjük össze, majd rakjuk be a mikróba, hogy langyos legyen! És adagolva fakanállal keverjük a vajho...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA szalalkálit 1 dl tejben feloldjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd az összes hozzávalóból nem túl kemény tésztát gyúrunk. 4 részre osztjuk, nagy gáztepsi mér...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes1.lépés Az almát lereszeljük, a zabpehellyel és a eritrittel együtt jól elkeverjük, és kb. 5-10 percig állni hagyjuk. Ez idő alatt a zabpehely magába szívja az alma nedvességét és...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű