Piskótához
8 tojás
8 ek liszt
8 ek cukor
pici szódabikarbóna
pici sütőpor
Töltelékhez
ízlés szerinti lekvár
Krémmel
2,5dl hullala cukrászhab
egy kis csomag habfixáló
egy kis pharas joghurt izlés szerint
kétszer sütünk 6 tojásból piskótát
majd fel tekerjük nedves törölgetöbe
hagyuk ki hülni
majd kenjük meg lekvárral izlés szerint
szeleteljük fel, bele tesszük egy öblös tányérba,abba egy darab neylon zacskot vagy folpakkot
meg kenjük krémmel a belsejét majd arra is teszünk szeletet ,mig meg nem telik a tányér
és igy felváltva...
majd teszünk a tetejére egy lapos tányért
és meg forditjuk le vesszük a fóliát róla és lehet szeletelni
Egy kb 20x20 teflonos tepsit vagy egy 20 centis teflonos piteformát kenj ki kókuszolajjal, fektesd bele a körtéket. Ha nincs körtebefőtted, használj puha friss körtét meghámozva va...
Elkészítési idő: 50 percA tortazselét a barackról leöntött lé egy részével (külön cukrot nem is szoktam hozzáadni) a recept szerint elkészítjük, majd a tűzről levesszük, és beleteszünk apró kockára vágva...
Elkészítési idő:Az alma felét kisebbre, a másik felét pedig nagyobbra reszeljük (az alma héjával együtt), majd jól összedolgozzuk a hozzávalókat. Ha csak nagy szemű zabpelyhed van nem gond, kézi...
Elkészítési idő:Készítsünk elő egy 2,5 deciliteres bögrét, ezzel fogjuk mérni a hozzávalókat. Az aszalt gyümölcsöket áztassuk vízbe - vagy gyümölcslébe, rumba - egy órára, majd szűrjük le. A nagy...
Elkészítési idő: