Piskótához
8 tojás
8 ek liszt
8 ek cukor
pici szódabikarbóna
pici sütőpor
Töltelékhez
ízlés szerinti lekvár
Krémmel
2,5dl hullala cukrászhab
egy kis csomag habfixáló
egy kis pharas joghurt izlés szerint
kétszer sütünk 6 tojásból piskótát
majd fel tekerjük nedves törölgetöbe
hagyuk ki hülni
majd kenjük meg lekvárral izlés szerint
szeleteljük fel, bele tesszük egy öblös tányérba,abba egy darab neylon zacskot vagy folpakkot
meg kenjük krémmel a belsejét majd arra is teszünk szeletet ,mig meg nem telik a tányér
és igy felváltva...
majd teszünk a tetejére egy lapos tányért
és meg forditjuk le vesszük a fóliát róla és lehet szeletelni
Piskóta Alaposan kikeverjük a tojások sárgáját a porcukorral, majd apránként adunk hozzá 15 evőkanál meleg vizet, 10 evőkanál olajat és a sütőporral elkevert liszttel....
Elkészítési idő: 95 perc Nehézség: KönnyűA fehérjét verjük közepes keménységű habbá, majd kis adagokban tegyük hozzá a cukrot. Tovább mixelve fényesre dolgozzuk és hozzáadagoljuk a citromlevet és reszelt héját. A lisztet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a hozzávalókat összegyúrom, majd fóliába csomagolva hűtőbe teszem pihenni kb. 20 percre. Amíg a tésztát pihentetem összerakom a tölteléket. A túrót áttöröm egy szitán...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 C-ra előmelegítjük. Külön tálkába összekeverjük a tojást, a tejet, a joghurtot, az olajat és a vaníliát. Másik tálba a lisztet, sütőport, szódabikarbó...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű