Legalább 6 tepsis adag.
0,5 kg krumpli,
4 dkg élesztő,
0,5 dl tej,
1 tojás,
1 nagy tejföl,
25 dkg margarin,
só,
1 kk cukor,
1 tojás,
20 dkg sajt,
1,2 kg liszt.
A krumplit meghámozom, felkockázom, sós vízben megfőzöm. Közben a cukros tejet meglangyosítom, belemorzsolom az élesztőt, letakarva felfuttatom. A leszűrt krumplira rákockázom a margarint és a tojást. Simára összetöröm és hozzákeverem a tejfölt, a sót és ráöntöm az élesztőt. Hozzágyúrom apránként a lisztet, úgy hogy ne ragadjon a tészta. Az edény alját kilisztezem, beleteszem a tésztát, a tetején is megszórom liszttel. Tiszta konyharuhával letakarom, meleg huzatmentes helyen 1 órát kelesztem. Addig lereszelem a sajtot, felütöm a tojást és ecsettel összekeverem. A tésztát egy cm vastagra elnyújtom és kockásra vágom a tetejét és kiszaggatom. Magasabbra sodrom (na ez az a mozdulat, amit nem tudok jobban leírni), tepsibe teszem és megkenem tojással, megszórom sajttal. Előmelegített sütően aranybarnára sütöm.
A fenti hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd két felé osztjuk, kinyújtjuk az egyik tésztás és (zsírozott,lisztezett tepsibe terítjüik) Ezen elosztjuk a lereszelt, ízesített almát, b...
Elkészítési idő:A hozzávalókat jól összegyúrjuk és tepsi hátán 6 világos lapot sütünk belőle A krémhez a cukrot karamellizáljuk és a margarin kivételével a többi alapanyaggal krémmé főzzük. A mar...
Elkészítési idő:A tojásokat felverem, hozzáteszem a szódabikarbónát, az édesítőt, a vaníliát, majd jöhet az útifű maghéj, a kókuszliszt és a kókuszreszelék is. Végül az almát tesszük hozzá. Összek...
Elkészítési idő: 40 perc