Tészta:
- 17 dkg rétesliszt
- 8 dkg porcukor
- 8 dkg vaj
- 1 egész+ 1 tojássárgája
- kevés olaj
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 50 dkg túró
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 egész+ 3 tojássárgája
- 15 dkg porcukor
- 1 dl olaj
- 5 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
Hab:
- 4 tojás fehérje
- 5 ek. porcukor
- pici citromlé
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, kizsírozott tepsibe vizes kézzel belekenjük.
A krém hozzávalóit összekeverjük, a tésztára ráöntjük, és megsütjük.
A tojásfehérjét a porcukorral és a citromlével gőz fölött felverni, és főleg szárítani kell, nem kell már sütögetni.
A dupla adag a nagy tepsiből kicsit kifolyt!
Egy sütőpapíros tepsin oszlassuk el a mogyorót, tegyük a sütőbe, 200 fokra tekerjük a hőfokszabályozót, és 15 perc alatt pirítsuk meg. (Igen, még a hideg sütőbe tegyük be!) Ha t...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes(Ha nincs mandulaliszted darálj át a szükséges gramm helyett mákot, diót, mandulát, vagy mogyorót a porcukorral és szitáld együtt át! 8,5 dkg átszitált mandulaliszt + 8,5 dkg p...
Elkészítési idő: 2 óra + Nehézség: KözepesEgy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót. Egy másik edényben robotgéppel dolgozd össze a tojást a ricottával és a kristálycukorral, majd forgasd bele a lisztet. Egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint, tojást cukrot kikeverjük, belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Nagyon lágy tésztát kapunk. Letakarva 1 órát hűtőben pihentetjük. Szilikonos sütőpapírra egyforma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű