Tészta:
- 17 dkg rétesliszt
- 8 dkg porcukor
- 8 dkg vaj
- 1 egész+ 1 tojássárgája
- kevés olaj
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 50 dkg túró
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 egész+ 3 tojássárgája
- 15 dkg porcukor
- 1 dl olaj
- 5 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
Hab:
- 4 tojás fehérje
- 5 ek. porcukor
- pici citromlé
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, kizsírozott tepsibe vizes kézzel belekenjük.
A krém hozzávalóit összekeverjük, a tésztára ráöntjük, és megsütjük.
A tojásfehérjét a porcukorral és a citromlével gőz fölött felverni, és főleg szárítani kell, nem kell már sütögetni.
A dupla adag a nagy tepsiből kicsit kifolyt!
A tészta elkészítése: szitáljuk át a lisztet egy mélyebb tálba, keverjük bele a sót és a sütőport, a hideg vajat tegyük bele a lisztbe és dörzsöljük jól el úgy, hogy egy morzsás té...
Elkészítési idő:Cukrot, lisztet, keményítőt, kakaót és a rum aromát csomómentesen elkeverem a tejjel, majd folyamatos kevergetés mellett felfőzöm, míg sűrű pudingszerű krém lesz. Amikor kihűl, ad...
Elkészítési idő: 1 óraJelenleg itt vagy: Főoldal > Sós sütemények > Sajtos rudak > Sajtos rúd Sajtos rúd Sajtos rúd Beküldve: 2013.01.02. Kategória: Sajtos rudak Küldte: Barna Pap Monika Látták:...
Elkészítési idő:A lisztet dagasztó tálba tesszük, a közepébe kis fészket alakítunk ki. Beletesszük a porcukrot, amire rámorzsoljuk az élesztőt, majd ráöntjük a meglangyosított tejet. Hagyjuk, hogy...
Elkészítési idő: