50 dgk liszt
25 dkg margarin
2 dkg élesztő
tej, só
1 ek cukor
Töltelék: lehet rahát, dzsem, cukros dió stb
az összevalókat gyúrjuk, meglelesztjük, majd kb 2ö cm átmérőjű karikákat nyújtunk 8 db-ra vágjuk, a végére tölteléket és felcsavarjuk
Ha megsült vaniliás porcukorba forgatjuk
Válasszuk ketté a tojásokat, a tojásfehérjéből kemény habot készítünk. Közben a tejet felforraljuk. Ha tej enyhén forr, óvatosan beleszaggatjuk a kis habgaluskákat, 1-2 percig főz...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű1. Kivajazott tepsibe ostyalapot teszünk. 2. A tojásfehérjék kemény habjába beleszórjuk a kristálycukrot, belekeverjük a tojás sárgákat, a diót és a zsemlemorzsát. 3. Ezt a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA száraz hozzávalókat elkeverjük a vajjal, és annyi meggylevet adunk hozzá, hogy jól formázható legyen, rumaromával vagy kevés rummal ízesítjük. Nedves kézzel kis golyókat formá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűVigyed , egy idős nénitől kaptam, vagy 15 évvel ezelőtt azóta pár kg lisztet megsütöttem .Este meggyúrod tedd hűvösre , másnap gyúrd át mindig csak akkora darabot amekkorát egys...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű